Val de critici la adresa lui Macron, după ce i-a luat apărarea lui Gérard Depardieu, acuzat de viol
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
FOTO: Facebook Gérard Depardieu
FOTO: Facebook Gérard Depardieu
Președintele francez Emmanuel Macron s-a confruntat cu un val masiv de critici după ce și-a exprimat sprijinul pentru actorul Gérard Depardieu, acuzat de agresiune sexuală și sexism.

Declarațiile liderului francez au stârnit reacții din partea fostului președinte François Hollande, revistei Elle, organizațiilor feministe și nu numai, fiind percepute ca susținere pe față a actorului Gérard Depardieu, notează Politico.

Recent, Macron a declarat că este un „mare admirator” al lui Depardieu, recunoscându-l ca pe un „mare actor” de care Franța se mândrește. De asemenea, președintele a precizat că nu dorește să i se retragă actorului Legiunea de Onoare, care reprezintă cel mai înalt ordin de merit al țării.

Critici și comentarii acuzatoare

La scurt timp, au apărut reacții de tot felul în online:

„Așteptam de la președintele Republicii să vorbească despre femei și nu doar despre faptul că Gérard Depardieu a fost un mare actor”, a declarat fostul șef al statului, socialistul François Hollande, la postul de radio francez France Inter. 

„A făcut din această temă marea cauză a mandatului său de cinci ani și acesta este modul în care tratează problema lui Gérard Depardieu”, a observat fostul președinte. 

În 2020, Depardieu a fost acuzat de viol și se confruntă cu multiple acuzații de hărțuire sau agresiune sexuală. Chiar dacă actorul a negat vina, un documentar recent a stârnit indignare, prezentându-l pe Depardieu în timp ce făcea observații obscene despre femei, inclusiv o minoră, în timpul unei vizite în Coreea de Nord.

Fostul președinte Hollande i-a reproșat joi lui Macron că nu a abordat problema „femeilor care au fost atacate, umilite”, ci a preferat să vorbească despre „talentul” și „prezumția de nevinovăție” a actorului.

„Emmanuel Macron, căruia nu-i mai pasă de un alt mandat, și-a dezvăluit adevărata față: cea a unui om care se află de partea prădătorilor; cea a unui președinte care ne-a făcut să credem în angajamentul său față de femei, doar pentru a le trăda mai bine”, a scris revista Elle

Grupul activist Osez le feminisme l-a criticat de asemenea pe președinte. E „încă o confirmare că Emmanuel Macron nu trăiește în aceeași lume cu noi”, a observat organizația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel