Val de accidente luni dimineață, în România - Infotrafic: Două sunt mortale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Val de accidente luni dimineață, în România - Infotrafic: Două sunt mortale / Foto: Pixabay, de VladArtist
Val de accidente luni dimineață, în România - Infotrafic: Două sunt mortale / Foto: Pixabay, de VladArtist
Luni dimineața, 7 noiembrie, în țară s-au produs mai multe accidente grave.

În dimineața zilei de luni, 7 noiembrie, în România s-au produs mai multe accidente grave. În localitatea Sascut din Județul Bacău o mașină a fost lovită de tren. Persoana aflată în autoturism este decedată, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş, potrivit Agerpres.

"Traficul feroviar este blocat pe ambele sensuri. În tren se aflau 25 de călători. Aceştia nu prezintă marcă traumatică", a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Accidentul s-a produs, luni, la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Sascut. La faţa locului au venit pompierii cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, cu Descarcerarea şi un echipaj SMURD. De asemenea, este prezent un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bacău. Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de ucidere din culpă. 

Ialomiţa: Accident între un TIR şi un autoturism pe DE584; o persoană a decedat, iar două au fost rănite

Tot lun i dimineața, un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor două s-a produs pe DE584, între localităţile Iazu şi Bărăganul, relatează Agerpres. În evenimentul rutier au fost implicate un TIR şi un autoturism, informează IPJ Ialomiţa.

Din cercetări a reieşit că evenimentul rutier s-a produs ca urmare a coliziunii dintre un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Galaţi, şi un TIR condus de un cetăţean ucrainean în vârstă de 58 de ani.

În urma impactului a rezultat decesul conducătorului autoturismului, precum şi vătămarea corporală a unei femei în vârstă de 38 de ani şi a unei minore în vârstă de 12 ani. Conducătorul TIR-ului a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul indicând o valoare negativă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Neamț: Accident între o căruță și un microbuz, pe DN15, la Mănoaia

Un alt accident s-a produs luni, în urma coliziunii dintre un microbuz în care se aflau şase persoane şi o căruţă, pe DN 15, în afara localităţii Mănoaia. Două persoane au fost rănite.

"Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un bărbat în vârstă de 58 ani, din Săvineşti, se deplasa cu o autoutilitara pe DN 15, ar fi intrat în coliziune un atelaj hipo condus de un bărbat, în vârstă de 37 ani, din Mărgineni, ce circula în faţa sa. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului atelajului hipo şi a unei persoane în vârstă de 22 ani, pasager în acelaşi atelaj", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Potrivit ISU Neamţ, la faţa locului au intervenit o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o ambulanţă SMURD şi una de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

"În accidentul rutier au fost implicate un microbuz în care se aflau şase persoane şi un atelaj hipo în care se aflau două persoane", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Cele două victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ. Atelajul hipo nu era semnalizat iar conducătorul avea o alcoolemie de 0,43 în aerul expirat, precizează IPJ Neamţ. Poliţiştii continuă cercetările pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Arad: Trei maşini implicate într-un accident provocat de un şofer băut

Totodată, trei mașini au fost implicate într-un accident care a avut loc, tot luni, în municipiul Arad, provocat de un şofer ce avea alcoolemia luată la faţa locului de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind rănit în urma coliziunii.

Accidentul a avut loc pe strada Voinicilor, o arteră intens circulată din municipiu. În apropiere de o staţie de tramvai, un şofer în vârstă de 44 de ani, din Arad, "a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un arădean de 44 de ani", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad. O a treia maşină a fost implicată în coliziune, în circumstanţe care sunt cercetate.

"În urma impactului, a fost transportat la spital conducătorul primului autoturism, acesta fiind rănit uşor, la prima vedere. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat faptul că şoferul primului autoturism era sub influenţa alcoolului, având o îmbibaţie alcoolică de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat", a precizat IPJ.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Un tânăr fără permis a murit după cea intrat cu mașina într-o casă din Satu Mare

Un tânăr de 28 de ani a murit, în noaptea de duminică spre luni, după ce a intrat într-o casă cu maşina pe care o conducea fără a avea permis, transmite Agerpres. Tragicul accident s-a produs pe DN 19, în localitatea Răteşti, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

"Din primele verificări efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că un tânăr, de 28 de ani, ar fi pierdut controlul volanului, intrând în coliziune cu un imobil. Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că persoana în cauză nu deţinea permis de conducere. În urma evenimentului, a rezultat decesul tânărului", precizează informarea transmisă de reprezentanţii IPJ Satu Mare.

La faţa locului au intervenit nouă cadre militare cu o autospecială de descarcerare şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă, cu modul de descarcerare. Victima a fost scoasă inconştientă din autoturism şi predată unui echipaj de ambulanţă care a transportat-o la spital, unde a decedat ulterior. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel