Val de accidente în România, vineri dimineață. Crește numărul deceselor. Încă un accident pe DN1
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
*imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Freepik
*imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Freepik
Vinerea Neagră pe străzile din România. Mai multe accidente au avut loc pe raza judeţelor Vaslui, Neamţ, Bacău, Prahova şi Timiş. 

Update - Tulcea: O persoană a murit şi o alta a fost rănită, într-un accident rutier pe DN 22A

O femeie a murit, iar o persoană rănită a fost preluată de ambulanţă pentru îngrijiri, după un accident rutier petrecut vineri pe drumul naţional DN 22A, pe raza comunei Topolog.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, cercetările preliminare au arătat că femeia, în vârstă de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia localităţii Topolog către localitatea Hârşova, ar fi părăsit partea carosabilă, aşa încât autoturismul s-a răsturnat.

"În urma accidentului, a rezultat decesul conducătorului auto şi vătămarea corporală a unui pasager din autoturism. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, în continuare efectuând cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor şi circumstanţelor producerii accidentului", a precizat IPJ.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Delta" a anunţat de asemenea că în sprijinul victimelor a intervenit un echipaj din cadrul Staţiei de Pompieri Babadag cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare. 

Update: Băiatul din Vaslui de 18 ani care a provocat accidentul de pe DJ 243 a decedat. Acesta nu avea permis de conducere.

Adolescentul se afla în maşină cu o fată de 17 ani, care a fost rănită, aceasta fiind transportată la Spitalul Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad, cu multiple traumatisme. În cazul fetei, medicii au decis transferul la un spital din Iaşi şi au solicitat un elicopter SMURD pentru transport.

"Poliţia Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că, în comuna Perieni, pe DJ 243, s-a produs un eveniment rutier în urma căruia au rezultat victime. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că, într-o curbă usoară la dreapta, un tânăr de 18 ani care conducea un autoturism ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-ar fi răsturnat pe partea carosabilă. În urma accidentului a rezultat decesul tânărului şi vătămarea corporală a unui pasager, tânără de 17 ani, din comuna Iana. Conducătorul autoturismului nu deţinea permis de conducere. În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Timiş: Şase răniţi într-un accident rutier produs pe DN 6; circulaţia a fost blocată

Şase persoane au fost rănite, trei fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier produs vineri dimineaţa pe DN 6, în localitatea Biled din judeţul Timiş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş, Elena Megherea, a declarat că la faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu modul de descarcerare şi un echipaj SMURD. De asemenea, la locul accidentului au intervenit şi două ambulanţe.

"În accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau şapte persoane. În urma impactului, şase persoane au necesitat îngrijiri medicale, toate victimele fiind conştiente şi cooperante. Trei victime au fost transportate la spital, celelalte trei au primit îngrijiri medicale la faţa locului", a precizat Elena Megherea.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş a transmis că un bărbat în vârstă de 32 de ani conducea un autoturism pe DN 6, dinspre Sânnicolau Mare spre Timişoara, iar la intrarea în localitatea Biled a intrat în coliziune laterală cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, care circula din sens opus.

"În urma impactului a rezultat rănirea a trei persoane, pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani (două femei de 33 de ani şi 22 de ani şi un bărbat de 59 de ani) şi a unei femei de 33 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 41 de ani. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultând valori negative. A fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii accidentului", a precizat IPJ Timiş.

Traficul rutier a fost blocat în zona producerii accidentului.

Prahova: Accident soldat cu doi morţi şi un rănit, pe DN 1, în zona Păuleşti

Un accident rutier soldat cu doi morţi şi un rănit a avut loc, vineri dimineaţă, pe DN 1, la intersecţia cu DJ 155 Păuleşti.

Conform datelor comunicate de autorităţi, în eveniment au fost implicate două autoturisme.

În urma impactului, două persoane au fost declarate decedate de către medicul care intervine la faţa locului, iar a treia victimă, un cetăţean turc, este conştientă şi transportată la spital, arată ISU Prahova.

La faţa locului se află şi elicopterul SMURD.

Bacău: O persoană a murit şi alta a fost grav rănită într-un accident la Filipeşti

O persoană a murit şi alta a fost grav rănită, vineri, într-un accident rutier produs în localitatea Filipeşti din judeţul Bacău.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a precizat că un microbuz a intrat în coliziune frontală cu un autoturism.

"În urma accidentului au rezultat două victime, o persoană de sex masculin, în vârstă de 28 ani, descarcerată, conştientă, preluată în vederea transportului la spital de către un echipajul SAJ şi o victimă de sex masculin, în vârstă de 49 ani, descarcerată, decedată", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Vaslui: Un băiat şi o fată, grav răniţi în urma unui accident produs pe DJ 243, în comuna Perieni

Doi adolescenţi, un băiat de 18 ani şi o fată de 17 ani, au fost grav răniţi în urma unui accident petrecut, în noaptea de joi spre vineri, pe DJ 243, în comuna Perieni, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

La locul producerii accidentului au intervenit reprezentanţi ai Detaşamentul de pompieri Bârlad, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, echipată echipată cu modul pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD tip B2 şi un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

"În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau două persoane. La sosirea echipajelor de intervenţie, au fost găsite două victime aruncate dintr-un autoturism răsturnat, una dintre victime fiind în stare de inconştienţă. Circulaţia a fost întreruptă pe ambele sensuri de mers. Băiatul în vârstă de 18 ani a fost găsit aruncat într-un şanţ şi în stare de inconştienţă. Victima prezenta multiple traumatisme şi a fost preluată de echipajul ambulanţei SAJ Vaslui, după care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad. Cea de-a doua victimă, o fată în vârstă de 17 ani, a fost găsită în stare de conştienţă şi prezenta plăgi la nivelul membrelor inferioare. Victima a primit primul ajutor şi a fost transportată la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările producerii accidentului. 

Neamţ: Bărbat rănit într-un accident rutier produs pe DN 15, la Săvineşti

Un bărbat în vârstă de 52 ani a fost rănit, vineri, într-un accident rutier produs pe DN 15, în localitatea Săvineşti din judeţul Neamţ.

"Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un bărbat, de 67 ani, din Piatra-Neamţ, conducea un autoturism pe DN 15, în localitatea Săvineşti, ar fi efectuat viraj la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism ce circula din sens opus, din direcţia Roznov - Piatra-Neamţ, condus de un bărbat, de 51 ani, din Rediu. În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea unui pasager, în vârstă de 52 ani, din primul autoturism", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Victima a fost transporată la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Poliţiştii continuă cercetările într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel