Vadimir Putin, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. Navalnîi, contracandidatul său
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 24 sep 2020, 16:23
WhatsApp
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace.

Scriitorul rus Serghei Komkov a depus o cerere pentru nominalizarea președintelui rus Vladimir Putin la Premiul Nobel pentru Pace, transmite Interfax. Între timp, Kremlinul este indiferent dacă Putin va primi premiul Nobel pentru pace sau nu.

"Dacă decizia este luată, grozav. Dacă nu este, este de asemenea în regulă", a declarat reporterilor Dmitri Peskov, secretarul de presă al șefului statului, răspunzând la întrebarea cum vede Kremlinul nominalizarea lui Putin pentru acest premiu.

"Știți că pentru acest premiu sunt nominalizați oameni complet diferiți. Și aceasta este inițiativa celor care vin cu o astfel de propunere. Există anumite proceduri pentru luarea în considerare a candidaților", a spus Peskov.Navalnîi, contracandidatul lui PutinÎn 17 septembrie, a devenit cunoscut faptul că liderul opoziției Alexei Navalnîi a fost nominalizat de câțiva oameni de știință pentru Premiul Nobel pentru Pace. Acest lucru a fost anunțat pe Facebook de sociologul, profesor la Universitatea Rutgers (SUA), Serghei Erofeev.

În 9 septembrie, deputatul norvegian Christian Tibring-Gedde a declarat pentru Fox News că l-a nominalizat pe președintele american Donald Trump pentru Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuția sa la rezolvarea conflictelor prelungite.

O nominalizare la acest premiu nu înseamnă ca distincția va fi și acordată. Anul acesta, aproximativ 300 de persoane au fost deja nominalizate. Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat din 1901 de către Comitetul Nobel de la Oslo persoanelor și organizațiilor care au adus, în opinia comitetului, contribuții remarcabile pentru menținerea păcii. De-a lungul istoriei, doar doi ruși au primit Premiul Nobel pentru Pace: academicianul Andrei Saharov în 1975 și primul președinte al URSS Mihail Gorbaciov în 1990.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?