Vaccinuri, epidemie rujeolă. Florian Bodog prezintă raportul lui Mihai Tudose
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, îi va prezenta, în cursul zilei de miercuri, premierului Mihai Tudose raportul privind situaţia vaccinării împotriva rujeolei.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a sosit miercuri, în jurul orei 15,00, la Palatul Victoria, unde va avea o discuţie cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema vaccinurilor. 

Premierul Tudose a anunţat, miercuri, că urmează să se întâlnească în aceeaşi zi cu ministrul Sănătăţii. 

Întrebat dacă este finalizat raportul în privinţa vaccinurilor pe care i l-a solicitat lui Bodog, Tudose a răspuns: "M-a sunat că este gata şi mă voi întâlni cu domnia sa când ajung la Guvern", a spus Tudose. 

Totodată, şeful Executivului a reluat faptul că nu îl va demite pe Bodog. 

---

"Eu mi-am asumat că mâine va fi gata raportul cu vaccinurile. Acum adunăm toate datele de la Direcţiile de Sănătate Publică, aveau termen astăzi să le depună. În cursul zilei de mâine îl vom depune. Sunt raportări din unele judeţe, din altele nu, dar până diseară se raportează toate, le centralizăm. Am centralizat toate stocurile (de vaccinuri - n.r.) şi le depunem mâine la premier", a precizat Florian Bodog.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne au demarat săptămâna trecută o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, în care au fost implicate şi autorităţile locale, care urmau să identifice copiii cu vârste între nouă luni şi nouă ani - grupele de vârstă cele mai afectate - care nu au fost vaccinaţi. De asemenea, autorităţile locale trebuiau să identifice locurile unde aceşti copii pot fi imunizaţi, acolo unde nu sunt unităţi medicale.

Premierul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că nu are în vedere nicio remaniere şi că, în cazul ministrului Sănătăţii, i-a cerut doar să găsească vinovaţii pentru situaţia cu vaccinurile. "I-am solicitat domnului ministru Florian Bodog un raport despre tot sinopsisul la vaccinările din România, începând de la situaţia producerii vaccinurilor, începând de la Institutul Cantacuzino, terminând cu importurile şi cu ce avem în depozite, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel