Vaccinul antigripal s-a epuizat! Vezi unde
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Vaccin
Vaccin
Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, stocurile de vaccin antigripal s-au epuizat în județul Sibiu. Ultimele 49 de doze de vaccin s-au folosit în cursul ultimei săptămâni. 

Nu mai puțin de 26.620 de persoane aflate în grupele de risc au fost vaccinate gratuit în sezonul 2018 - 2019. 

”În ultima săptămână s-a epuizat stocul de vaccin antigripal rămas, vaccinându-se 49 de persoane în judeţul Sibiu Astfel, în sezonul 2018-2019 au beneficiat de vaccin antigripal gratuit 26.620 de persoane aflate în grupele de risc”, susțin reprezentanții DSP Sibiu. 

Focar de gripă

Doi copii, o fetiță de 5 ani și un băiat de 4 ani, au fost confirmați cu virusul gripal. Probele aflate în curs de investigare în cursul săptămânii trecute, au rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1 şi AH3. Copiii, colegi de grupă la o grădiniţa din Sibiu la care a evoluat un focar de gripă cu cinci cazuri, izolate la domiciliu, cu evoluţie favorabilă, nevaccinate. Focarul a fost închis cu data de 7.02.2019, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. De asemenea, alte persoane au fost confirmate cu virusul gripal. 

De asemenea, virusul gripal a mai fost confirmat la o femeie de 50 de ani din municipiul Sibiu, internată în secţia ATI a SCJU Sibiu, nevaccinată antigripal, dar și la o altă femeie, în vârstă de 55 de ani. 

Vezi și: 

Decese gripă. 120 de persoane au murit

Circulația mașinilor a fost interzisă pentru vizita Suveranului Pontif

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel