Vaccinul antigripal de la Institutul "Cantacuzino", refuzat la plată de către de Ministerul Finanțelor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vaccin
vaccin

Ministerul Sănătăţii nu mai achiziţionează vaccinul antigripal pentru sezonul rece 2011-2012 de la Institutul "Cantacuzino", banii alocaţi pentru cele un milion de doze fiind distribuiţi direcţiilor de sănătate publică judeţene, acestea urmând să-şi facă singure stocurile necesare.

"Vaccinurile vor putea fi achiziţionate de pe piaţa farmaceutică. Fiecare le cumpără de unde vrea. Iniţial, se stabilise ca Ministerul Sănătăţii să achiziţioneze vaccinurile de la Institutul Cantacuzino, dar nu a vrut Ministerul Finanţelor", au declarat, marţi, pentru NewsIn, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Potrivit specialiştilor din minister, vaccinarea antigripală va începe imediat ce direcţiile de sănătate vor achiziţiona dozele necesare. În farmacii, vaccinul antigripal costă între 23 şi 28 de lei

Vaccinurile antigripale fabricate pentru acest sezon rece vor conţine aceleaşi tulpini ca şi cele produse anul trecut, inclusiv cea a virusului gripei porcine.

Până în prezent, în această toamnă, în România nu s-a înregistrat niciun caz de gripă.

Medicii spun că imunizarea populaţiei se face în sezonul pregripal, respectiv înainte de jumătatea lunii noiembrie, când deja încep să apară primele cazuri. În primă fază, se va realiza imunizarea gratuită a persoanelor aflate în grupe de risc, respectiv copii, vârstnici sau cei care suferă de anumite afecţiuni cronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel