Văcăroiu despre amnistia fiscală propusă de UDMR: Este nevoie de o lege
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
SEDINTA - PSD
SEDINTA - PSD

Președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a reacționat, luni, la propunerea lui Kelemen Hunor, șeful UDMR, de a acorda amnistie fiscală pentru funcționarii publici, afirmând că, pentru a se putea aplica o astfel de scutire, este nevoie de o lege care ar trebui să meargă la Parlament pentru aprobare. De asemenea, președintele Curții de Conturi nu exclude posibilitatea ca această propunere să fie o măsură populistă a formațiunii politice UDMR, informează Hotnews.

Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi, a declarat, în legătură cu cererea șefului UDMR de amnistie fiscală pentru sporurile ilegale din administrația publică, că, din funcția pe care o deține nu poate decât să verifice și să constate legalitatea și regularitatea deciziilor privind acordarea de sporuri, iar pentru aprobarea unei astfel de acțiuni este nevoie de o bază legală.

”Curtea de Conturi nu face altceva decât verifică legalitatea și regularitatea”, a afirmat președintele Cuții de Conturi.

Depsre propunerea lui Kelemen Hunor, Nicolae Văcăroiu a susținut: ”Dacă domnul vine cu o astfel de amnistie, nu am nimic împotrivă, dar trebuie să o facă prin lege. Face lege, merge la Parlament și poate să facă o lege în care să spună: nu domnule, sporurile acordate sunt legale, treaba lor. Dar când vin cu o lege de genul ăsta, să fie sănătoși. (...) Dar mi-e greu să cred că dă cineva așa ceva”.

Întrebat dacă manifestările din stradă au determinat o astfel de propunere populiste, Nicolae Văcăroiu și-a exprimat opinia: ”Este posibil. Dar, repet, că eu chestia asta am ridicat-o din 2009. Am discutat-o serios, am spus că este fenomenul ăsta, trebuie luate niște măsuri foarte clare și trebuie s-o reglementați că e o treabă de Executiv, până la urmă”.

Nicolae Văcăroiu consideră că sunt foarte multe persoane care au beneficiat de asemenea sporuri, numai la nivelul anului 2009, suma ridicându-se la aproximativ 300 de milioane de euro, iar zona unde s-au dat cele mai multe suplimente ilegale a fost la primării.

Citește și:

Discriminare: UDMR cere amnistie fiscală doar pentru administrația publică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel