Data actualizării:
Data publicării:

Vacanțe cu buget reduse. Cum să vezi lumea cu mai puțini bani în buzunar. Trucuri numai bune

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Vacanțele cu buget redus pot fi o provocare, dar sunt absolut posibile și pot fi chiar o experiență minunată, dacă știi cum să le planifici.

Planifică-ți vacanța cu mai mult timp înainte

Cu cât începi să-ți planifici vacanța mai devreme, cu atât ai mai mult timp să cauți oferte bune și să economisești bani. Fii flexibil în privința datelor și destinațiilor pentru a găsi cele mai bune tarife.

Alege destinații mai puțin turistice

Evită destinațiile turistice populare, care pot fi mai scumpe. În schimb, explorează destinații mai puțin cunoscute sau mai puțin populate, care pot oferi experiențe la fel de minunate la prețuri mai accesibile.

Caută oferte la cazare

Folosește site-uri web și aplicații pentru a căuta oferte la cazare. Poți găsi opțiuni de cazare mai ieftine în hosteluri, pensiuni sau apartamente închiriate.

Călătorește în afara sezonului

Evită călătoriile în timpul sezonului turistic de vârf, când tarifele pentru cazare și biletele de avion sunt cel mai ridicate. Optează pentru călătorii în extrasezon sau în timpul săptămânii pentru a obține tarife mai bune.

Explorează opțiuni de transport ieftine

Alege mijloace de transport mai ieftine, cum ar fi autobuzele sau trenurile regionale, în loc de avion sau trenuri de mare viteză. Poți economisi bani și experimenta și mai mult din destinația ta călătorind cu mijloace de transport locale.

Mănâncă local

Evită restaurantele turistice și explorează restaurantele și piețele locale pentru a gusta mâncăruri autentice la prețuri mai accesibile. Poți chiar să gătești propriile mese dacă ai acces la o bucătărie în cazare.

Participă la activități gratuite sau cu intrare liberă

Caută activități și atracții turistice care sunt gratuite sau au tarife reduse, cum ar fi muzeele, în anumite zile, sau plimbări pe jos prin oraș.

Vacanțele cu buget redus pot fi o modalitate minunată de a experimenta lumea și de a crea amintiri de neuitat fără a cheltui o avere.

Vezi și:  City Break la Istanbul, o experiență inedită. Ce nu trebuie să ratezi sub nicio formă

Capcanele pentru turiștii care vizitează Londra. Româncă stabilită în capitala Angliei: Te trezeşti că ai dat 20 de lire. Gata, ai sărit din buget! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel