Vacanță la mare de Sfânta Maria. Care sunt prețurile de pe litoralul românesc
Data publicării:
Autor: Maria Daniela Toma
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
În ultimele zile de vară românii beneficiază de câteva zile libere. 15 august, zi liberă națională, pică aproape de weekend, fapt ce anunță posibilitatea unei minivacanțe pentru doritorii de relaxare. Care sunt prețurile pentru cazările de pe litoralul românesc în această perioadă? Cum ar trebui românii să își pregătească bugetul pentru organizarea unor zile libere la mare?

Stațiunile de pe litoralul românesc prezintă o ofertă generoasă de stiluri de vacanță. De la liniștitele plaje din Corbu și Vadu, la localități în care turiștii pot face nopțile albe, precum Vama Veche sau Mamaia, românii au de unde alege.

După câteva zile în care spaima de nivelul ridicat de E.coli a gonit turiștii din localitățile Corbu și Vadu, DSP Constanța afirmă revenirea la normal a calității apei Mării Negre. Prețurile la cazare în schimb au rămas la nivel înalt. Cea mai ieftină cazare în proximitatea Vadu și Corbu pornește, pentru rezervările pe ultima sută de metrii, de la 500 de lei pe noapte, pentru o cameră dublă. Cazările sunt relativ modeste, și nu sunt mereu aproape de plajă, unele plasate chiar în afara localităților.

Cele mai bune prețuri par să fie în Eforie Nord, unde o cameră dublă pornește, la un hotel simplu, de la 300 de lei. Pentru un hotel cu standarde mai ridicate, poate porni chiar și de la 1000 de lei. În Eforie Sud prețurile sunt similare, la o pensiune prețul pentru o cameră dublă poate pleca de la 300 de lei pe noapte, iar pentru o locație mai extravagantă se mențin tarife de patru cifre pe noapte. Prețurile cresc pentru locațiile apropiate de plajă, iar diferența dintre o pensiune și un hotel poate însemna și câteva sute de lei pe noapte. 

Stațiunile cele mai scumpe rămân Mamaia, în special Mamaia Nord și Năvodari, unde un studio pentru doar două persoane pleacă de la aproximativ 1000 de lei pe noapte. La resorturi mai pretențioase, tarifele trec de pragul de 1500 de lei, în majoritatea situațiilor. În aceste localități, variantele mai ieftine sunt apartamentele în regim hotelier, administrate de gazde private, pentru care tarifele pleacă de la aproximativ 400 de lei pe noapte.

Vama Veche este stațiunea în care campingul oferă cea mai ieftină variantă de cazare. Un loc de camping pleacă de la doar 60 de lei pe noapte, dar condițiile lasă de dorit. Dacă aveți pretenția unei camere private, prețurile pot porni de la 300-400 de lei pe noapte. Tarifele în stațiunea Mangalia sunt similare, la fel și  în stațiunile Saturn, Venus, Olimp și Neptun. Totuși, de multe ori, cel puțin în Vama Veche, locurile devin din ce în ce mai greu de găsit, iar spațiul mult mai aglomerat. Stațiunile Tuzla și Costinești au cazări care pornesc, în mod similar, de la 400 de lei pe noapte. Totuși, pentru Tuzla există destul de bine dezvoltată și varianta campingului, pentru doritorii unei vacanțe, prin care să poată scăpa de condițiile vieții urbane.

Tarifele variază în funcție de preferințele turiștilor, dar și în funcție de locație. Chiar și așa, cele mai avantajoase financiar sunt apartamentele închiriate individual în regim hotelier, care permit de multe ori flexibilitate și oferă posibilitatea accesului la o bucătărie proprie și implicit independența de tarifele și programele restaurantelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel