Vacanță în Mamaia cu final tragic. O turistă a murit din cauza căldurii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie a murit pe litoralul românesc din cauza căldurii.

Au fost momente de panică pe litoralul românesc. O femeie a murit pe plajă, în stațiunea Mamaia. Din cauza căldurii i s-a făcut rău pe șezlong și a intrat în stop cardio-respirator. Turiștii au sunat imediat la 112, dar salvatorii nu au mai putut face nimic pentru ea, transmite Realitatea Plus. 

Din primele informații se pare că turista de 50 de ani a intrat în apă să facă o baie. Aceasta s-ar fi întors vioaie pe șezlongul ei, dar i s-a făcut rău la scurt timp. 

"A intrat în apă. După ce a ieșit a fost anunțat un coleg de-al meu că i s-a făcut rău. A fost chemat un echipaj SMURD pentru că femeia se simțea foarte rău pe șezlong.", a povestit unul dintre salvamarii de pe plajă. 

Medicii SMURD au intervenit cu elicopterul, dar femeia nu a mai putut fi salvată. Căldura puternică este foarte periculoasă la orele prânzului, avertizează medicii, persoanele cu afecțiuni cardiace sunt cele mai expuse la insolație și se deshidratează mai ușor. Specialiștii recomandă evitarea plajelor la orele amiezii și expunerea îndelungată la soare.

VEZI ȘI: Descoperire macabră în plină noapte. Un cadavru a fost găsit în mare - VIDEO

Un bărbat a murit din cauza caniculei în timp ce aștepta autobuzul 

În urmă cu trei zile un bărbat din Satu Mare a murit, după ce a așteptat autobuzul în stație pe o căldură sufocantă, transmite PRO TV. Bărbatul de 64 de ani a căzut ca secerat în stație, după ce i s-a făcut rău din cauza caniculei.

Trecătorii au sărit imediat în ajutorul lui. Au sunat rapid la 112 și au încercat să îl ajute. Totul a fost însă în zadar, bietul om nu a mai putut fi salvat. Din nefericire, omul a intrat în stop cardio-respirator și manevrele de resuscitare nu au avut efect.

Medicii nu exclud și alte cauze medicale. Totuși, necropsia urmează să stabilească exact cauza decesului. Specialiștii îi sfătuiesc, în special pe bătrânii cu afecțiuni cronice, să evite să iasă din casă la orele amiezii, să nu întârzie în locurile aglomerate sau expuse razelor necruțătoare ale soarelui. Potrivit Realitatea Plus, bărbatul se îndrepta spre spital pentru o vizită la medic, dar nu a mai ajuns deoarece a sfârșit în mod tragic chiar în stația de autobuz.

VEZI ȘI: Turist de 36 de ani, grav rănit după ce a sărit de pe un dig din Eforie Nord

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel