Vacanța de Paște 2015. Destinații turistice și evoluții, în 2015
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pentru Paște, românii au preferat destinații turistice din țară. Deși au început cursele charter, vacanțele în străinătate au avut o pondere mai redusă în vânzările firmelor de turism. Hotelurile de pe Valea Prahovei au un grad de ocupare sub media anului 2014, dar pensiunile sunt extrem de solicitate.

”S-au căutat pachete turistice de 4-5 zile, spune Carmen Pavel, fondatoarea firmei J’info Tours, în special la pensiuni.  Românii vor să petreacă Paștele în țară, pentru a putea merge la biserică, pentru o masă tradițională și pentru a vedea obiceiurile din zonele turistice: Bran, Sibiu, Bucovina sau Maramureș. Am avut însă și solictări pentru vacanțe exotice, de două săptămâni, în Japonia sau America de Sud. Față de 2014, când s-a făcut punte și vacanța a fost mai lungă, putem spune că numărul celor care au ales destinații externe este mai mic. Se simte și o ușoară austeritate, mulți preferând să-și concentreze resursele pentru vară. Dar, pe de altă parte, observăm că românii încep să-și facă rezervări din vreme și mulți au ales deja destinația verii”, a spus Carmen Pavel pentru DCNews.

Vremea ploioasă i-a descurajat pe turiști

Stațiunile montane au mers mai slab decât anul trecut, principala problemă fiind vremea ploioasă din această primăvară, crede Traian Bădulescu, managing partner la firma Inovation Travel. ”Lumea a fost precaută, descurajată, chiar, de vremea ploioasă din ultimele săptămâni.  Cei care au ales destinații externe sau circuite, au beneficiat daor dde o singură zi liberă în plus. Majoritatea au ales, deci, turismul de relaxare, împreună cu familia, în zone cu tradiție: Bran, Bucovina. Cel mai probabil, de 1 Mai numărul turiștilor va crește, vor fi mulți cei care vor merge la mare. Dacă de Paște românii preferă turismul rural, de 1 Mai se vor duce în cluburi. Atunci se vor anima stațiunile montane și, evident, Mamaia”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel