Data actualizării:
Data publicării:

Vă vine să credeți cine a trăit aici 24 ani? ”Le-am păstrat pentru a vedea lumea cum au stat” IMAGINI DUREROASE

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Vă vine să credeți cine a trăit în aceste cuști? Asta arată cât de cruzi am ajuns să fim.

La sanctuarul de la Zărneşti găsiți peste 100 de urși salvați de la o viață de coșmar, plină de abuzuri. Au trăit ani întregi în cuști minuscule, prizonieri între gratii ruginite și cu ciment sub tălpi, în loc iarbă.

Așa s-a întâmplat și cu două ursoaice de circ aduse la Brașov, anul trecut, de la circul din Odessa (Ucraina). Acolo au performat 24 ani și abia acum și-au recăpătat libertatea. 

”Am păstrat cele două cuști pentru ca lumea să vadă cum au trăit ursoaicele 24 ani! Din păcate, ursoaicele sunt afectate mental. Se învârt în cerc la vederea turiștilor”, a zis ghidul de la sanctuarul de la Zărneşti.

2. -imagine fara descriere- (cusca-2_99861700.jpeg)

3. -imagine fara descriere- (cusca-3_02996600.jpeg)

”Nu doar ele fac așa. Mai sunt și alți urși de aici. La vederea prea multor turiști, încep să-și reactiveze comportamentul de cușcă, adică acel mers stereotipic pe care l-au dezvoltat în lungii ani de captivitate în cuști. Neavând spațiu, singurul fel de a se mișca era mergând în cerc sau mergând înaintea și înapoi a gardului sau a cuștii. Mare lucru nu poți să le faci. Doar timpul le poate vindeca rănile”, a mai spus ghidul.

Cheltuielile pentru urși și întreținerea rezervației depășesc 70.000 de euro/lună

Puteți și dumneavoastră să ajutați la întreținerea blănoșilor din cel mai mare sanctuar din lume dedicat urșilor bruni. E foarte simplu să deveniți părinte virtual!

Puteți alege ursul pe care îl iubiți cel mai mult, varianta de adopție preferată și trimiteți un mesaj pe adresa de mail [email protected] cu următoarele date:

– Numele ursului

– Numele persoanei/firmei care vreți să fie trecută pe certificatul de adopție

– Data care vreți să fie trecută pe certificatul de adopție

Indiferent de tipul adopției, la finalizarea donației pentru un an primiți, online, un certificat de adopție.

Și dacă aveți drum, treceți pe la sanctuarul de la Zărneşti! Veți afla niște povești care vă vor face pielea de găină și vă vor arăta, dacă mai era cazul, cât de cruzi pot fi oamenii, dar și cât de norocoși sunt urșii care au fost salvați. Dar nu uitați: încercați să ajungeți cât mai dimineață, de preferat la ora 09.00, pentru a vedea urșii, înainte ca aceștia să se retragă spre pădure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel