Data actualizării:
Data publicării:

Vă plac nucile? Iată cum trebuie să le depozitați corect. Vor rezista și doi ani

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Vă plac nucile. Iată cum trebuie să le depozitați corect. Vor rezista și doi ani. Sursa foto: pixabay.com
Vă plac nucile. Iată cum trebuie să le depozitați corect. Vor rezista și doi ani. Sursa foto: pixabay.com

Nucile reprezintă un aliment care poate fi folosit în preparate sărate și dulci. Datorită compoziției sale, bogate în minerale și vitamine, nucile oferă o serie generoasă de beneficii organismului.

Curățarea nucilor se recomandată peroanelor care doresc să economisească spațiu de depozitare. Miezul de nucă trebuie uscat în cuptorul cu microunde, la 100-150°C, timp de 10 minute pentru a le dezinfecta.

Nucile decojite se păstrează cel mai bine într-un recipient sigilat, un borcan de sticlă sau un recipient de plastic. În această formă, nucile decojite pot fi păstrate aproximativ 12 luni.


Ai trei ouă și doi dovlecei? Fă această rețetă ușoară și rapidă, care are doar 45 de calorii

Miezul de nucă poate fi păstrat și în frigider. În acest caz, miezul de nucă trebuie păstrat în pungi cu fermoar sau în orice recipient din plastic cu un capac etanș. În această formă, nucile pot fi păstrate la frigider timp de 4-5 luni, iar la congelator - 1 an.

Unde și cât timp se păstrează o nucă în coajă? Nucile pot fi păstrate perfect în forma lor naturală. Înainte de a depozita nucile, acestea trebuie spălate bine, așezate pe o foaie de copt și date în cuptorul încins: astfel veți putea usca nucile și să le dezinfectați.

Fără uscare, nucile nu vor rezista. Umiditatea excesivă sau condițiile necorespunzătoare de depozitare vor duce la deteriorarea și putrezirea nucilor.

Brioșe, gata în câteva minute! Sunt atât de bune, încât nu va rămâne nimic pe masă

Recipientul ideal pentru depozitarea nucilor în coajă sunt cutiile, care trebuie puse pe rafturile din cămară. Oferiți-le nucilor o bună ventilație. În plus, acestea trebuie ferite de razele directe ale soarelui.

De asemenea, nucile pot fi depozitate în recipiente de plastic și pungi de pânză. Perioada de valabilitate în această formă este de 2 ani.

 

 

BONUS. Păstrează legumele proaspete în frigider: trucurile pe care nici gospodinele nu le cunosc

 

O treime din alimentele din lume ajung la gunoi din cauza depozitării necorespunzătoare.

Vă vom spune ce să faceți cu legumele proaspete, pentru ca acestea să nu aibă aceeași soartă.

Varză albă poate stă în frigider chiar și 2 săptămâni.

Ardeii roșu, galben și verde se pot păstra în frigider separat de alte legume și fructe. Se păstrează bine până la 1 săptămână.

Ridichea trebuie consumată cât mai repede. Deja după 3 zile își poate pierde gustul și parfumul.

Avocado umplut cu ton: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun   

Cartofii nu au loc în cutia de legume a frigiderului. Sub influența temperaturilor scăzute, amidonul se transformă în zahăr. Deci pune-i în altă parte.

Tuberculii nu vor rezista mai mult de 7 zile la frigider, în dulap - aproximativ 3-4 săptămâni, iar într-o cămară întunecată și răcoroasă chiar și șase luni.

Roșii pane la cuptor: se fac ușor și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav


Dovleceii, sfecla și dovleacul nu trebuie să fie ținute în frigider. Se păstrează într-un loc întunecat și răcoros. Sfecla poate rezista și 3 săptămâni, iar dovleceii trebuie gătiți în maxim 5 zile, altfel de vor îngălbeni.

Castraveții se pot păstra în frigider maxim o săptămână, iar apoi cu siguranță se vor ofili sau se vor deteriora, indiferent cum îi depozitați.

Roșiile trebuie lăsate la temperatura camerei. Sub influența temperaturii scăzute, își pierd gustul și aroma.


Tartă cu migdale fără făină, un desert delicios, preparat în câteva minute

Usturoiul se păstrează atât într-un loc întunecat cât și luminos, cât și într-un dulap sau cămară. Nici la frigider nu i se va întâmpla nimic rău.

În ceea ce privește, ceapa, leguma trebuie depozitată în recipiente bine ventilate sau atârnată într-o plasă într-un dulap.  

Înainte de a depozita prazul, îndepărtați vârfurile și lăsați-i rădăcina. Se păstrează o săptămână. Toate celelalte verdețuri pot fi păstrate în frigider.

Dovlecei prăjiți în pesmet: o mâncare gustoasă, preferată în timpul verii

Vânăta nu poate fi depozitată pe termen lung. Cel mult, această legumă poate fi păstrată 2 zile.

Sparanghelul poate fi ținut, în frigider, maxim 2-3 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel