"Vă ocupați de orice altceva, dar nu să vă protejați". Carmen Harra, despre posibilitatea unui cutremur mare în România: E greu să stați liniștiți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Carmen Harra
Sursa foto: Facebook Carmen Harra
Carmen Harra a vorbit despre posibilitatea unui cutremur mare în România, după seismul devastator din Turcia și Siria.

Întrebată dacă România este și ea în pericol și ne paște vreun cutremur mare, aceasta a spus nu este nicun pericol în momentul în de față.

“Nu văd în România un cutremur de proporțiile astea în viitorul apropiat. Văd cutremure mici, tolerabile, dar nu așa ceva. Românii să fie vigilenți pentru că întotdeauna e bine să fii vigilent la așa ceva, să ai grijă, și, în special, în București. Nu se face nimic să se consolideze clădirile care sunt în pericol. Vă ocupați de orice altceva, dar nu ca să vă protejați sau să vă gândiți la viața oamenilor, dat fiind faptul că Vrancea este o zona seismică.

Însă lucrurile nu se repetă cum au fost. Cutremurul din ’77 a fost un cutremur care a dărâmat centrul Bucureștiului. Va veni un cutremur în viitor, dar nu imediat și nu în centrul Bucureștiului, ci în zonele apropiate, fără să producă astfel de nenorociri. Nu este în viitorul imediat apropiat, așa că puteți să stați liniștiți, deși e greu să stați liniștiți când știți că trăițiti într-o astfel de zonă și mai ales că, ciclic, astfel de cutremure se întâmplă. Nu se întâmplă nimic pe parcursul anului 2023, nimic de genul ăsta pentru români!”,  a spus pentru Ciao, Carmen Harra, la ciao.ro.

Carmen Harra, despre cutremurul din '77: Am văzut oameni murind în fața mea. Nu am să uit cât trăiesc

“Am trăit cutremurul din ’77, eram la București! Nu am să uit cât trăiesc. Era spre seară, adică în jur de 8 seara. Am vrut să mă culc și am avut o senzație de sufocare. Am văzut în fața ochilor cum cad clădirile și am ieșit din clădire cu două minute înainte să cadă clădirea. Am văzut oameni murind în fața mea. Nu am să uit cât trăiesc, eram în pijamale, în picioarele goale. Eram venită la București, de la Cluj, unde eram studentă, aveam 22 de ani. Nu am să uit niciodată ce traumă am suferit, apropo de trauma cutremurelor, ani și ani de zile. Și acum sufăr!

E o traumă pentru restul vieții! Și acum văd în fața mea imaginile clădirilor căzute, oamenii tăiați în bucăți. Nu pot să uit niciodată! Am rămas cu o claustrofobie înfiorătoare de atunci, cu frică de locuri închise, o frică, cred că subconștientă pe care  nici nu pot să o descriu dar este înfiorătoare. Oamenii care au trăit asta nu se pot vindeca niciodată de acesta traumă, este mult prea puternică. Cutremurele, în general, sunt eliberări energetice ale planetei. Planeta se scutură de încărcăturile negative”, ne-a declarat Carmen Harra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel