Data actualizării:
Data publicării:

Va muri în închisoare. Asistenta de la neonatologie, care a ucis 7 bebeluși și a încercat să ucidă alți șase, a primit 14 condamnări pe viață

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto SkyNews
foto SkyNews
La doar 33 de ani, asistenta de la neonatologie este acuzată de fapte deosebit de grave și condamnată la 14 sentințe pe viață. 

Lucy Letby va muri în închisoare după ce i s-au dat 14 sentințe pe viață pentru uciderea a șapte bebeluși și încercarea de a ucide alți șase în timp ce lucra la unitatea de neonatologie a unui spital.

Judecătorul a impus câte o condamnare pe viață pentru fiecare infracțiune pe care a comis-o, ceea ce înseamnă că își va petrece restul vieții în închisoare, arată SkyNews.

Ea s-a confruntat cu șapte acuzații de crimă și șapte capete de acuzare de tentativă de omor pentru că a încercat să ucidă unul dintre copii de două ori.

Letby, în vârstă de 33 de ani, nu s-a prezentat în fața instanței. Mama unuia dintre bebelușii uciși de Letby a spus că decizia ei de a nu apărea a fost un ”act final de răutate din partea unui laș”.

Avocații unei alte familii au declarat pentru sursa citată că ”este o batjocură la adresa sistemului de justiție” și că ea ”ar fi trebuit să fie târâtă în instanță pentru a înfrunta acuzațiile”. 

”A existat premeditare, calcul și viclenie în acțiunile sale” a considerat judecătorul. Lucy Letby era asistentă la secția de terapie intensivă pentru nou-născuți și, prin actele sale, a vizat gemeni sau tripleți. Judecătorul a mai precizat, în luarea deciziei, că aceasta a ucis șapte bebeluși și a încercat să ucidă alți șase, unele dintre victime având o zi sau câteva zile, ”toate extrem de vulnerabile”. Acțiunile ei au fost ”crude, calculate și cinice” și au vizat cei mai mici și vulnerabili copii, știind că respectivele acțiuni ”provoacă suferințe fizice semnificative”. ”A fost o răutate vecină cu sadismul” consideră judecătorul, care-i spune asistentei că a negat cu răceală orice responsabilitate, pe parcursul procesului: ”Nu ai remușcări, nu există factori atenuanți, infracțiunile de omor și tentativă de omor sunt de o gravitate excepțional de mare, iar pedeapsa justă, conform legii, necesită o sentință de viața întreagă”.

Faptele s-au petrecut între iunie 2015 și iunie 2016. Asistenta i-a otrăvit pe bebeluși cu insulă, le-a injectat aer sau i-a supralimentat cu lapte. Letby este a patra femeie din Marea Britanie care este condamnată să nu mai iasă niciodată din închisoare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel