Va fi UDMR la guvernare? Ce zic Victor Ponta și Kelemen Hunor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Una dintre marile controverse apărute după alegerile parlamentare o reprezintă prezența sau lipsa UDMR-ului de la guvernare. Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri seara, după întâlnirea USL-UDMR de la Parlament, că o cooptarea a UDMR la guvernare este la fel de posibilă precum este și posibilitatea ca aceștia să rămână în opoziție.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat şi el că Uniunea are două variante de lucru: fie intră la guvernare alături de USL, fie va face opoziţie din Parlament. „Dacă vom intra la guvernare, susţinem Guvernul. Dacă nu intrăm la guvernare, mergem în opoziţie”, a spus liderul maghiar, conform rtv.net.

Acesta a apreciat că declaraţiile lui Crin Antonescu referitoare la o colaborare cu reprezentanţii în Parlament ai minorităţii maghiare nu sunt de natură să provoace îngrijorări. „Declaraţiile lui Crin Antonescu sunt pentru mine liniştitoare, e un om deschis la dialog. Din declaraţiile sale, am înţeles că este deschis la orice discuţie”, a declarat Kelemen Hunor.

El a arătat că discuţiile efective privind intrarea la guvernare a UDMR vor începe marţi, după consultările de la Cotroceni.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a arătat că numai după ce şeful statului va desemna un candidat la postul de prim-ministru, vor începe discuţiile cu UDMR pe tema coaliţiei de guvernământ. „Până atunci, orice discuţie este prematură”, a spus co-președintele USL.

Întrebat care sunt şansele ca UDMR să devină unul dintre partidele de guvernământ, Victor Ponta a răspuns: „Există şi posibilitatea să fie, există şi posibilitatea să nu fie”.

În schimb, Victor Ponta exclude posibilitatea unor negocieri cu PPDD. „Nu ştim câţi mai rămân în PPDD. Ştiu că liderul lor a plecat de la Târgu Jiu în Laponia. Probabil sunt acolo nişte moşi Crăciuni ciocoi care trebuie combătuţi”, a comentat Ponta ironic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel