Data publicării:

Va fi "blat" între România și Slovacia? Ambele echipe se califică dacă termină la egalitate în ultimul meci al grupei 

Autor: Dan Carp | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin
Foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin
După foarte mult timp, România a ajuns la mâna ei, fără să depindă de alte rezultate. 

România se poate califica în faza următoare la Euro 2024 dacă va obține minimum un rezultat de egalitate cu Slovacia, în ultimul meci al grupei care se va desfășura miercuri, de la ora 19:00. Belgia va juca împotriva Ucrainei de la aceeași oră. Doar că de această dată, România nu va mai privi la cealaltă partidă pentru a se califica, soarta fiind în mâinile propriilor jucători. Așadar, acum toți se întreabă dacă nu cumva România și Slovacia ar putea încheia la egalitate, un scor ce le-ar convine de minune și ar trimite ambele echipe în faza următoare a competiției. 

Deși selecționerul Edi Iordănescu a spus ca este una dintre cele mai complicate grupe, toate echipele având același număr de puncte, calculele sunt însă foarte simple. România are cel mai mare număr de goluri marcate până în acest moment în grupă și un golaveraj de 3-2. Asta o menține pe primul loc în grupă, în ciuda înfrângerii de sâmbătă seară cu Belgia.

Scenarii posibile după ultimul meci

În cazul în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, criteriile de departajare vor fi pe rând, rezultatul din meciul direct, urmat de golaveraj și apoi numărul de goluri marcate. 

Vă prezentăm o serie de scenarii posibile: 

Scenariul I. În cazul unui egal între România și Slovacia, ambele echipe vor acumula câte patru puncte. De asemenea, dacă la rândul lor Belgia și Ucraina vor face egal, clasamentul ar putea arăta astfel:

1. România 4 puncte golaveraj +1

2. Slovacia 4 puncte golaveraj  -1 (are victorie în fața Belgiei)

3. Belgia 4 puncte golaveraj  +1 (se poate califica de pe locul 3, din poziția de cea mai bine plasată echipă de pe locul 3)

4. Ucraina 4 puncte golaveraj -2 (are victorie în fața Slovaciei, dar golaveraj inferior Belgiei)

 

Scenariul II. În cazul în care România câștigă, iar Belgia face egal cu Ucraina, clasamentul ar putea arăta astfel:

1. România 6 puncte

2. Belgia 4 puncte, golaveraj +1

3. Ucraina 4 puncte, golaveraj -2 - (se poate califica din poziția de cea mai bine plasată echipă de pe locul 3)

4. Slovacia 3 puncte

 

III. În cazul în care România pierde, iar Belgia câștigă cu Ucraina, selecționata noastră se mai poate califica doar dacă va fi cea mai bine clasată echipă. Există șanse de calificare și în acest mod, chiar dacă minime- pentru că România ar un golaveraj bun și va avea minimum 3 goluri marcate. Contează să nu piardă la o diferență mai mare de un gol în fața Slovaciei. 

1. Slovacia 6 puncte

2. Belgia 6 puncte

3. România 3 puncte - calificare posibilă doar în anumite condiții, ce țin de celelalte grupe (cea mai bine plasată echipă de pe locul 3, însă șansele sunt reduse)

4. Ucraina 3 puncte

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel