Va candida Putin din nou? Dmitri Peskov: E cam devreme pentru a spune dacă va face asta
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Kremlin.ru
foto: Kremlin.ru
Preşedintele rus Vladimir Putin nu a spus până acum dacă va candida din nou la alegerile prezidenţiale programate pentru 2024, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Preşedintele Putin nu este în dispoziţie de campanie deoarece în prezent era foarte ocupat, a afirmat Peskov pentru cotidianul moscovit Izvestia în declaraţii date publicităţii marţi, transmite Agerpres. "Încă nu l-am auzit să spună dacă va candida sau nu. Asta înseamnă că este încă puţin devreme", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Preşedintele Putin, care a ordonat invadarea Ucrainei în februarie anul trecut, a ocupat funcţia de preşedinte din 2000 până în 2008 şi din 2012 până în prezent.

În urma unui amendament adus Constituţiei, lui Vladimir Putin i se va permite în mod legal să candideze din nou la preşedinţie anul viitor. În trecut, Vladimir Putin şi-a anunţat candidatura destul de târziu în perioada premergătoare alegerilor, deşi era evidentă pentru mulţi intenţia sa de a rămâne la putere. 

Declaraţii neaşteptate

Vladimir Putin a declarat duminică dimineață că Rusia nu a avut de ales și a trebuit să ia în considerare capacitățile nucleare ale NATO, în condițiile în care alianța militară condusă de Statele Unite urmărește înfrângerea Rusiei. „În condițiile de astăzi, când toate marile țări din NATO și-au declarat ca principal obiectiv principal să ne provoace o înfrângere strategică, astfel încât poporul nostru să sufere, așa cum spun ei, cum putem ignora capacitățile lor nucleare în aceste condiții?". a declarat Putin la televiziunea de stat Rossiya 1, potrivit TASS.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel