Vă balonați în Postul Paștelui? Dr. Florin Ioan Bălănică: Evitați să mâncați aceste alimente seara / video
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
FASOLE
FASOLE
Vă balonați în Postul Paștelui?

Dr. Florin Ioan Bălănică trage un semnal de alarmă privind cina în Postul Paștelui.

„Cina este o masă foarte importantă. De ce? Pentru că ne pregătește pentru somn. Contrar așteptărilor, legumele și proteinele de origine vegetală nu se digeră ușor. Se digeră greu. Atunci când consumăm fasole, linte sau năut, avem tendința să ne balonăm și nu ne simțim foarte bine, chiar dacă fierbem și prelucrăm foarte bine acele alimente. Pentru masa de seara este de preferat să nu consumăm boabele. Fasolea verde este foarte potrivită. De asemenea, ciupercile sunt o alegere bună seara, chiar și numai o salată”, a zis Dr. Florin Ioan Bălănică la DC News și Spectacola, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”.

În Postul Paștelui, există obiceiul de a se abține de la anumite alimente, cum ar fi carnea, ouăle și produsele lactate. În funcție de tradițiile și obiceiurile fiecărei confesiuni, există anumite reguli alimentare care trebuie respectate.

Există însă o mare varietate de alimente care sunt permise în timpul postului, cum ar fi legumele, fructele, nucile, semințele, cerealele, fasolea, linte și alte produse vegetale. De asemenea, există o serie de rețete tradiționale care sunt specifice perioadei de post și care pot fi foarte gustoase și sățioase.

VEZI ȘI: Știai că zacusca nu este de post? Controversă legată de Postul Paștelui - https://www.dcnews.ro/stiai-ca-zacusca-nu-este-de-post-controversa-legata-de-postul-pastelui_907822.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel