UTA Arad rămâne în Superligă, după 5-1 în barajul cu Gloria Buzău - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
UTA Arad se menţine în Superliga de fotbal după ce a învins-o în barajul de menţinere/promovare în eşalonul de elită pe Gloria Buzău, cu 5-1 (1-0), duminică seara, pe teren propriu, în manşa secundă.

UTA Arad s-a impus prin golurile înscrise de Virgiliu Postolachi (16, 80), Andrei Chindriş (49, 65) şi Philip Otele (89), respectiv Valentin Alexandru (68), după ce în manșa tur scorul a fost egal, 0-0.

Formația din liga a 2-a a avut prima ocazie a meciului, în min. 5, însă portarul Florin Iacob a respins mingea şutată de Dudu din lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri.

Arădenii au fost periculoşi prima oară în minutul 14, la o ieşire neinspirată a portarului Denis Rusu, însă Abeid a trimis în bară din unghi. În minutul 16, arădenii au deschis scorul, prin Postolachi, cu capul. Apoi, gazdele au ratat două ocazii până la pauză, prin Claudiu Keşeru (40) şi Desley Ubbink (42).

Formația pregătită de Mircea Rednic şi-a dublat avantajul în minutul 49, tot după un corner, Andrei Chindriş, lăsat nemarcat, marcând din apropiere. Fundaşul Chindriş a reuşit dubla (65), când a înscris cu capul după un corner executat de Paul Anton.

Golul de onoare al celor de la Buzău a fost marcat de Valentin Alexandru (68), cu un şut de la 24 de metri, din lovitură liberă.

UTA a mai marcat prin Postolachi (80) şi prin nigerianul Otele (89). Gazdele au mai ratat două oportunităţi bune prin Postolachi (66, 90+2), obţinând o victorie pe deplin meritată.

Prin urmare, UTA se menţine în Superligă, în timp ce FC Argeş a retrogradat în eşalonul secund în urma meciurilor de baraj.

CS Mioveni şi Chindia Târgovişte au retrogradat direct în Liga a II-a, Politehnica Iaşi, Oţelul Galaţi au promovat direct, iar Dinamo în urma barajului.

AFC UTA Arad - Gloria Buzău 5-1 (1-0), Arena Francisc Neuman - Arad Au marcat: Virgiliu Postolachi (16, 80), Andrei Chindriş (49, 65), Philip Otele (89), respectiv Valentin Alexandru (68). Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe);

Al patrulea oficial: Rareş George Vidican (Satu Mare) Arbitru video: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitru asistent video: Stelian Slabu (Braşov) Observatori: Octavian Şovre (Satu Mare) - CCA, Felix Grigore (Bucureşti) - FRF.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel