Usturoiul din China, atentat la sănătatea românilor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Potrivit ANAF și INS, în ultimii doi ani, circa   210 tone de usturoi au fost aduse din China, însă Agroințeligența a descoperit că importurile acestei legume sunt mult mai mari. Astfel, 1.700 tone de usturoi care au ajuns în România sunt de orgine chinezească.

Usturoiul din China este tratat chimic și poate dăuna grav sănătății, fiind nepotrivit pntru consum, explică Gheorghe Vlad, producător de legume din zona București-Ilfov. "Produsele de acest gen importate din acest stat din Asia este unul gazat, trata chimic, asta pentru a rezista cât mai mult. Nu trebuie analize, se poate observa cu ochiul liber prin simplu fapt că acest usturoi nu încolțește", spune acesta, potrivit agrointel.ro.

Cei de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA) au testat anumite loturi de usturoi din China, însă nu au putut da vreo concluzie privind siguranța acestei legume pentru consum fiindcă leguma nu are rădăcini, acestea fiind îndepărtate.

Prețul sub cel din UE și șansa de a importa cantități mari din China sunt motivele pentru care usturoiul chinesc este prezent în Europa și implicit în România, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel