Data publicării:

USR-ul lui Nicușor Dan, DESFIINȚAT. Comparație bombă pe scena politică

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un ONG s-a înființat o dată cu USB-ul lui Nicușor Dan. 

Diferența este uriașă. În vreme ce unul negociază cu politicul, fără a fi în viața politică, altul a intrat în politică și țintește funcții înalte. 

”Coaliția pe care o reprezint nu are finanțare din Ucraina, Belarus, Rusia sau de unde are afaceri șeful de campanie al USR. Nu vreau să atac pe nimeni, eu doar am spus diferența. Într-o emisiune televizată, în care era șeful de campanie, l-am întrebat cum reușește să aibă afaceri în aceste state fără acceptul serviciilor secrete rusești. Nu am primit răspuns, dar nu sunt informații noi. Nu știu ce a vrut să facă Nicușor Dan cu această structură, dar au înființat-o și deodată s-a transformat în partid, au vrut să facă politică. Coaliția noastră s-a înființat o dată cu USR. E o diferență uriașă între noi și dânșii, sunt structuri, nu sunt niște indivizi. Sunt personalități care au făcut ceva pentru această țară, nu sunt persoane care s-au născut ieri și pentru că s-au născut în România merită să conducă țara la 20 de ani. Noi nu vrem să fim partid politic, nu vrem să candidăm, să avem funcții.” a spus Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR, pentru DCNews

(w670)

El a mai spus că ”Noi preferăm să nu stăm în WC-urile Parlamentului, pentru că nu avem ce să facem, preferăm să stăm la masa parlamentară să negociem. Este ineficient (să protestezi inedit n.r.), pentru că nu schimbi nimic, eventual îți faci imagine.”

”Asta e marea diferență”

Alexandru Cumpănașu a mai mărturisit: ”Nu ne-ați văzut foarte vizibili, dar în fiecare săptămână negociem cu câte un ministru, secretar de stat, parlamentar pe chestiuni concrete. Noi nu venim și spunem să fie bine, să nu fie rău. Am avut o discuție telefonică cu președintele USR-ului în care l-am întrebat: spuneți-mi și mie două puncte din programul dvs. Vă jur, nu a spus nimic. Cu șeful de campanie, la fel. Asta e marea diferență și de asta nu vrem să procedăm așa. Nu rezolvi nimic. Rezolvi dacă pui presiune pe acele instituții să-și facă treaba. De exemplu, legea achizițiilor, am blocat-o în Parlament. Că te duci și te legi cu lanțuri, bun, ce rezultă, vin televiziuni și te dau la televizor.”

Întrebat de ce partidele, instituțiile nu-și fac treaba și e nevoie de presiune, el a răspuns că ”din indolență, frică și prostie”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel