USR-PLUS, solicitare către Orban: Să nu se lase ȘANTAJAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Membrii Birourilor Naționale USR și PLUS s-au reunit, astăzi, într-o ședință comună, în urma căreia au reiterat solicitarea către premierul Ludovic Orban de a organiza alegeri locale în două tururi de scrutin.

"Îi cerem premierului Ludovic Orban să nu se lase intimidat de amenințările PSD și UDMR cu moțiune de cenzură și îi reamintim că avem un protocol semnat la învestirea acestui guvern prin care s-a angajat să facă tot ce ține de guvern pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi. Este esențial pentru democrația din România, să redeschidem democrația la nivel local, acolo unde contează. Avem primari aleși de municipii aleși cu 8-9%. Vrem, pentru cetățeni, la revenirea de primari în două tururi de scrutin", a declarat deputatul Ionuț Moșteanu, membru în Biroul Național USR. 

"Nu e un lucru care să fie motiv de mândrie"

"Aș sublinia încă o dată cerința noastră către premierul Ludovic Orban, să nu se lase șantajat. Cetățenii României să-și poată alege primarii în două tururi. Dacă ne uităm la București, avem 1.8 milioane de cetățeni iar primarul actual a fost ales de mai puțin de 300.000 de oameni. Nu e un lucru care să fie motiv de mândrie. Credem că lucrul acesta trebuie schimbat acum", a subliniat Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel