USR, lăsat pe dinafară de PNL după parlamentare? Vasile Dâncu: Se schimbă situaţia atunci...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Vasile Dâncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a indicat care este scenariul prin care USR poate fi lăsat pe dinafară de PNL după alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

"Dacă PNL şi USR guvernează împreună, PSD se pregăteşte de o opoziţie solidă. Nu mi se pare, însă, foarte probabilă o uniune politică solidă între PNL şi USR. Nu cred că USR, partidul care vine din spate, partidul tinerilor, al celor entuziaşti, va accepta orice condiţii pentru o alianţă cu PNL. Lupta USR-ului pe partea dreaptă e cu PNL. Există un scenariu pe care îl facem aici. Dacă PMP şi Pro România nu intră în parlament, atunci resturile vor fi foarte mari, deci şi PNL şi PSD se pot apropia de 40 la sută. Devin importante UDMR şi minorităţile. Se schimbă situaţia atunci, ar putea rămâne USR deoparte. S-ar putea face majoritate cu UDMR şi minorităţi", a declarat Vasile Dâncu la Digi 24. 

Dâncu a exclus şi o posibilă alianţă între PSD şi USR în viitorul Parlament. 

"Nu există. Atunci când eşti challenger într-o bătălie, nu poţi spune decât că faci alianţă cu oricine ca să câştigi. Dar există incompatibilităţi ideologice care nu permit alianţa. Sigur, în anumite condiţii de criză, se poate întâmpla orice. Dar noi luptăm absolut singuri. Nu am făcut cu PPUSL, nu am făcut cu Victor Ponta, atunci e greu să ne închipuim că vom face o alianţă cu dreapta", a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel