Pensiile speciale, măr otrăvit pentru USR - PNL. Moşteanu, ceartă cu Fenechiu: Extrem de ipocrit!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Daniel Fenechiu (PNL) şi Ionuţ Moşteanu (USR) au avut un schimb aprins de replici pe tema pensiilor speciale.

Totul a plecat de la demisia anunţată a parlamentarilor USR din legislativ, pentru a nu beneficia de pensiile speciale. Daniel Fenechiu, care este şi avocat, afirmă că măsura este "praf în ochii alegătorilor". 

Iată mai jos dialogul dintre cei doi: 

Daniel Fenechiu: Premierul Ludovic Orban are perfectă dreptate, este un gest politicianist şi, aş putea spune, extrem de ipocrit al celor care vor să prostească românii că prin demisie se renunţă la pensia specială. Vă rog verificaţi în lege, nu este nicio precizare de acest fel. 

Ionuţ Moşteanu: Domnule Fenechiu, vă opresc aici pentru că spuneţi o minciună. 

Daniel Fenechiu: Eu nu v-am întrerupt, domnule Moşteanu. În normele metodologice... 

Ionuţ Moşteanu: În normele metodologice se spune clar cum se calculează mandatul. 

Daniel Fenechiu: Eu nu v-am întrerupt. Ştiu că USR-ul vorbeşte peste toată lumea. Vă rog lăsaţi-mă să vorbesc. În normele metodologice este introdusă o prevedere că dacă nu ai un mandat complet pierzi pensia specială. Însă, în contextul ăsta,  un parlamentar care a stat în funcţie 3 ani şi 11 luni poate ataca în instanţă decizia. Şi va câştiga, pentru că prevederea este într-un act inferior legii. Singura soluţie este cea spusă de Florin Roman, anume că în prima săptămână după alegeri va elimina pensiile speciale având majoritatea necesară pentru treaba asta. 

Ionuţ Moşteanu: Eu spun că legea e foarte clară. Un mandat întreg e de la începerea mandatului în Parlament până la începerea următorului mandat. Asta e o poveste a domnului Fenechiu. Noi nu vom beneficia de pensie specială prin demisie. Mulţumesc, la revedere!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel