USR Brașov, chirie plătită direct către prietena primarului Coliban. Plata chiriei, ”prin contribuţia membrilor”
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Foto: Facebook / Allen Coliban
Foto: Facebook / Allen Coliban
Filiala USR Brașov confirmă că a plătit chirie pentru sediu către partenera de viaţă a primarului Coliban.

În urma informațiilor apărute în presa locală, USR Braşov recunoaște că a plătit timp de un an chirie pentru sediul organizaţiei judeţene direct către Camelia Clem, partenera de viaţă a primarului Braşovului, Allen Coliban.

În comunicatul USR Braşov,  preşedintele USR Braşov, Marian Spiridon, a precizat că respectivul contract de închiriere datează din 1 ianuarie 2021 şi a fost încheiat pe o perioadă de şase luni, fiind prelungit pentru încă un semestru.

USR spune că nu a primit spațiu



Totodată, liderul USR-iştilor braşoveni a menţionat că, din 2016, când USR a devenit partid parlamentar şi până în prezent filiala a depus la Primăria Braşov şapte solicitări pentru a-i fi atribuit un spaţiu în condiţiile legii partidelor, ultimele două fiind depuse după câştigarea, în 2020, a funcţiei de primar al municipiului Braşov de către fostul senator USR Allen Coliban.

"Plata chiriei a fost suportată, în tot acest timp, de Biroul Judeţean al Filialei USR Braşov, prin contribuţia membrilor, şi de către birourile parlamentare ale deputatului Tudor Benga şi senatorului Allen Coliban. Ulterior alegerilor locale şi naţionale din anul 2020, Allen Coliban şi-a închis biroul parlamentar, devenind primar, iar deputatul Andrei Miftode, deputatul Victor Ilie şi senatorul Irineu Darău şi-au deschis birouri parlamentare, contribuind la rândul lor la plata chiriei. (...) Prin urmare, afirmaţia potrivit căreia biroul parlamentar al senatorului Allen Coliban ar fi contribuit în vreun fel la plata chiriei din fondurile forfetare, beneficiar fiind Camelia Clem, este o informaţie falsă, căreia nu-i analizăm scopul", se arată în comunicatul citat.

Citește și: Nicolae Robu, critici la adresa lui Fritz: Minte cum nimeni nu a mai făcut-o până acum. Timișoara este în cădere liberă

Documentul citat prezintă şi motivele pentru care Camelia Clem a devenit proprietarul imobilului, închiriat de pe piaţa liberă.

"În cursul anului 2019, persoanele private care au dobândit prin moştenire spaţiul în cauză ne-au anunţat intenţia de a vinde, existând în acel moment şi un cumpărător. Dat fiind că Primăria Municipiului Braşov sau RIAL (societate aparţinând municipalităţii care administrează fondul locativ al acesteia-n.r.) nu puseseră la dispoziţie nicio soluţie de sediu pentru filiala noastră, Camelia Clem a venit atunci cu propunerea de a cumpăra imobilul, cu tot cu sarcinile contractuale existente. În urma consultărilor cu membrii filialei, soluţia a fost acceptată de forurile de conducere ale partidului. În octombrie 2019, Camelia Clem devine proprietar asupra imobilului, preluând drept obligaţie contractul de închiriere, cu acelaşi beneficiar, respectiv fostul proprietar, până la 1 ianuarie 2021, data predării în stăpânire prevăzută în contractul de vânzare-cumpărare", a mai precizat conducerea USR Braşov.

Informaţii privind chiria sediului au fost lansate prima dată de deputatul USR Tudor Benga, aflat în prezent în izolare cu COVID-19.

Până în prezent, conducerea USR Braşov nu a dorit să comenteze dacă se va lua în discuţie implicarea deputatului Tudor Benga în lansarea în public acestor informaţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel