USR ar fi decis ca Cioloş să meargă în Parlament cu un guvern minoritar. UPDATE: Partidul convoacă Comitet Politic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Dacian Cioloș
Sursă foto: Facebook Dacian Cioloș
În cazul în care coaliția de guvernare nu se va reface, Dacian Cioloș va merge în Parlament cu un Executiv monocolor.

Update:

Biroul Național al USR a discutat, miercuri seara, toate scenariile după întâlnirea inițiată de Dacian Cioloș, prim-ministru desemnat, cu președinții PNL și UDMR și cu președintele grupului minorităților naționale din Parlamentul României.

În așteptarea deciziilor din cele două partide, Comitetul Politic al USR a fost convovat pentru duminică, de la ora 18:00, unde umerază să fie analizat și aprobat programul de guvernare și echipa guvernamentală.

Știre inițială:

Liderii USR, reuniţi miercuri seară în şedinţa Biroului Naţional (BN) au decis ca, în cazul în care PNL şi UDMR vor refuza refacerea coaliţiei, Dacian Cioloş să se prezinte în Parlament cu un guvern monocolor USR, au declarat surse participante la discuţii pentru News.ro.

”Dacă ei (PNL şi UDMR - n. red.) nu vin alături de noi, mergem cu guvern minoritar în Parlament”, a precizat unul dintre liderii USR pentru News.ro.

Potrivit surselor citate, o altă decizie luată de BN a fost ca, în cazul în care Guvernul Cioloş va fi respins, iar preşedintele Iohannis îl va propune din nou pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru, atunci USR va susţine alegerile anticipate. 

De asemenea, liderii USR au convocat pentru duminică o şedinţă a Consiliului Naţional pentru a decide structura şi componenţa Guvernului Cioloş, precum şi programul de guvernare.

Biroul Naţional al USR a fost convocat după ce prima rundă de discuţii dintre premierul desemnat, Dacian Cioloş, şi liderii PNL şi UDMR a eşuat miercuri, urmând ca discuţiile să fie reluate vineri.

Lista miniștrilor Guvernului Cioloș, variantă de lucru - Surse Antena 3

Dacian Cioloș - Prim-ministru

Dan Barna - vicepremier și ministru de externe

Vlad Voiculescu / Ioana Mihăilă - Ministru al Sănătății

Cătălin Drulă - Ministrul Transporturilor

Cristian Ghinea - Ministrul fondurilor Europene

Cristina Prună - Ministrul Economiei/Energiei

Stelian Ion - Ministrul Justiției

Dragoș Pâslaru / Oana Țoiu - Ministrul Muncii

Claudiu Năsui / Anca Dragu - Ministrul Finanțelor

(citește continuarea AICI)

Rareș Bogdan, 14 minute la telefon cu Florin Cîțu. Informația pe care nu vrea să o facă publică

În cadrul unei intervenții telefonice la Digi24, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că, după ședința cu Dacian Cioloș și Kelmen Hunor de astăzi, a vorbit la telefon cu Florin Cîțu "ca doi prieteni". 

Întrebat de Cosmin Prelipceanu dacă știe ca în discuția de astăzi să se fi vorbit despre varianta Florin Cîțu premier, Rareș Bogdan a răspuns "nu vreau să dezvălui". 

Apoi, a explicat că "am vorbit cu Florin ca de la prim-vicepreședinte la președinte de partid, ca doi prieteni... nu vreau... Atât timp cât a dat declarații oficiale, rămân declarațiile oficiale ale PNL. S-au vorbit multe, dar nu vreau să trec peste declarațiile făcute de președintele PNL."

"Cu tot respectul, nu vreau să dezvălui. Florin Cîțu mi-a povestit întreaga discuție care a avut loc. Am vorbit aproximativ 12-14 minute la telefon. Mi-a povestit toate abordările, ce a spus fiecare, cum a abordat Dacian Cioloș, dar nu...", a continuat Rareș Bogdan (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel