USL vs. PP-DD. Scandal cu moluște și caracatițe în Senat
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Legea cu privire la reorganizarea Guvernului și mărirea numărului de ministere a generat un scandal, marți, în Senat. Cel care a atacat primul a fost Haralambie Vochițoiu, șeful grupului parlamentar al PP-DD. Vorbele sale au atras replici dure.

Haralambie Vochițoiu a spus că România "e pe topogan" și că nu este de acord cu "acest Guvern mamut". El a spus "părem niște moluște și aici e o adevărată caracatiță". Puiu Hașotti, șeful grupului parlamentar al PNL, a subliniat că nu știe cât de european este un partid care poartă numele unui singur om. El a adăugat "Numai mâinile nu pot fi tentacule". Cristian Dumitrescu, vicepreședinte al Senatului, a spus că nu sunt nici caracatițe și nici moluște. În plus, l-a avertizat pe Haralambie că dacă mai jignește i se va retrage cuvântul. Ilie Sârbu, șeful grupului parlamentar al PSD, a adăugat că educația se face în primii șapte ani și "de asta să țineți cont. Mai durează mult". 

Cel care a dat atacul a fost șeful grupului parlamentar al PP-DD, Haralambie Vochițoiu: "Suntem pe titanic, avem aer condiționat (...) dar România e pe tobogan. (...) Nu suntem de acord cu acest Guvern mamut. Parcă suntem niște moluște și aici e o adevărată caracatiță", potrivit pesurse.ro.

Vorbele sale au atras replici dure:

Cristian Dumitrescu, vicepreședinte al Senatului (președinte de sedință): "Dumneavoastră aduceți jigniri unora dintre colegii noștri, am crezut că o să vă cereți scuze. Nu există în Senat nici moluște, nici caracatițe. (...) Când veți jigni vi se retrage cuvântul".

Puiu Hașotti, șeful grupului parlamentar al PNL: "Sunt inacceptabile jigniri. (...) Nu știu cât de european e un partid care poartă numele unui singur om. (...) Numai mâinile nu pot fi tentacule. E o chestie de zoologie. Se mai întâmplă să avem în Senat astfel de manifestări".

Ilie Sârbu, șeful grupului parlamentar al PSD: Vreau să-i dau un sfat, sunt bunic și la propriu și la figurat-în politică (către Hașotti: asta cu socrul te las s-o spui tu). La noi educația se face în primii 7 ani. De asta să țineți cont. Mai durează mult".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel