USL şi-a lansat programul politic. Vezi aici ce conţine
Uniunea Social Liberală s-a angajat să nu colaboreze cu Traian Băsescu şi PDL, într-un contract politic de zece puncte intitulat "Angajamentul pentru România".
"Angajamentul pentru România" a fost lansat, miercuri, la Cluj-Napoca, în prezenţa preşedintelui PSD, Victor Ponta, a liderului PNL, Crin Antonescu, a celui al PC, Daniel Constantin, şi a peste 1.600 de reprezentanţi ai USL din întreaga ţară, informează Mediafax.
USL susţine, prin angajamentul său, că România poate mult mai mult şi că este nevoie de o schimbare totală pentru de a reda românilor încrederea şi speranţa.
"Sunt mulţi care spun că mai rău decât acum nu se poate. USL vrea să arate că se poate mult mai bine. Pentru acesta este nevoie de schimbare totală. Vrem să redăm românilor încrederea şi speranţa. Prin acest contract politic, candidaţii USL se angajează să nu colaboreze cu Traian Băsescu şi PDL, care trebuie să plătească pentru dezastrul în care se află România. USL este proiectul politic al unui nou început. Angajamentul nostru este să dăm acestei ţări un nou model de guvernare competentă şi eficientă, dar şi să creăm un nou model de societate, aşezată pe repere morale, construită pe solidaritate, respect şi toleranţă", se arată în broşura semnată de copreşedinţii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu.
"Angajamentul pentru România" are zece puncte.
Angajamentul debutează cu promisiunea că "programul de relansare a economiei va începe din prima zi a guvernării USL", se arată în documentul citat.
La punctul al doilea, liderii USL susţin că nu promit mai mult decât pot face, Uniunea urmând să aducă din nou progres şi prosperitate şi să spună clar "când şi cum".
Punctul al treilea se referă la faptul că USL promite o guvernare competentă, cinstită şi transparentă.
La punctul al patrulea, liderii USL susţin că problema României sunt conducătorii de astăzi şi nu românii, care sunt soluţia.
Potrivit punctului al cincilea al angajamentului, pe agenda USL vor fi problemele reale ale oamenilor, iar la punctul al şaselea USL anunţă că susţine un nou model economic, bazat pe iniţiativa privată şi locuri de muncă.
La punctul al şaptelea, USL susţine că doar tăind nu se iese din criză, relansarea economică urmând să nu se producă prin continuarea politicii actuale de "tăieri brutale şi nediferenţiate de venituri, de împrumuturi iresponsabile care au îndatorat generaţiile viitoare".
La punctul al optulea, liderii USL punctează că avuţia naţională va trebui apărată, nu jefuită şi că Uniunea susţine capitalul naţional.
"Vrem să nu mai vindem avuţia naţională la preţuri mici, cu comisioane foarte mari, ca acum. Trebuie să ţinem în ţară aceste bogăţii. Nu credem că trebuie să dăm resursele şi energia României către clientela politică", se subliniază în angajament.
La punctul al nouălea, USL arată că priorităţile Uniunii sunt agricultura, energia, educaţia, sănătatea şi siguranţa cetăţeanului, Guvernarea USL urmând să readucă "profesionalismul în administraţie".
Ultimul punct al angajamentului se referă la faptul că România trebuie să fie un partener respectat în UE şi în lume, iar ţara trebuie să îşi redobândească locul pe care îl merită la nivel global.
"USL pune pe primul loc redobândirea credibilităţii ţării noastre la nivel internaţional prin afirmarea şi utilizarea avantajelor competitive, prin promovarea valorilor noastre naţionale şi, nu în ultimul rând, prin eliminarea actelor de corupţie care au stigmatizat îndelung România", se mai arată în "Angajamentul pentru România".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News