USL l-a somat pe Traian Băsescu să voteze sau să plece acasă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
nicolaescu1
nicolaescu1

Eugen Nicolăescu, președintele interimar al PNL București, i-a solicitat președintelui suspendat, Traian Băsescu, să se prezinte la vot,  în caz contrar Băsescu putând pleca de pe acum acasă. Mesajul vine după ce Traian Băsescu a îndemnat simpatizanții să nu se prezinte la vot.

 "E ora 20.00 şi preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu s-a prezentat la vot. Îl somez public să-şi exercite calitatea de deminitar al statului român, să se prezinte la vot, să cheme cetăţenii la vot, ca să se respecte Constituţia şi legislaţia ţării. Altfel, Traian Băsescu trebuie să plece de acum acasă", a spus Nicolăescu.

"La sugestia lui Traian Băsescu - şi sunt convins că acesta e adevărul - Curtea Constituțională a obligat Parlamentul să introducă cvorum la referendum. La vremea respectivă preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, apoi suspendat, a solicitat cetăţenilor să respecte decizia CC şi să se prezinte la vot. Apoi, când a văzut că scorul e total nefavorabil pentru el, le-a solicitat cetăţenilor să nu se prezinte, spunând că el se va prezenta", a spus Nicolăescu.

 El a susţinut că la ora 19.30 numărătoarea paralelă a USL a relevat faptul că au votat 7 milioane de cetăţeni, adică 39,6% din totalul celor înscrişi pe listele electorale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel