USL Cluj cere revocarea prefectului Florin Stamatian. Vezi de ce
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Prefectul Clujului este acuzat că, vineri, ar fi participat la o ședință a PDL CLuj, încălcând Legea nr. 340/2004 și principiul imparțialității, motiv pentru care USL Cluj îi solicită ministrului Gabriel Berca revocarea din funcţie a lui Florin Stamatian.

În presa locală a apărut, vineri, informaţia potrivit căreia maşina prefectului Florin Stamatian a fost fotografiată în curtea unde se află sediul PDL Cluj, iar mai multe persoane l-ar fi văzut pe acesta urcând în cursul serii la etaj, unde se află sediul filialei judeţene.

De celalată parte, prefectul incriminat respinge acuzaţia, spunând că a fost la partid, dar pentru o şedinţă privind Mechel Câmpia Turzii.

"USL Cluj a luat act de faptul că prefectul Florin Stamatian, înalt funcţionar public, a încălcat prevederile Legii nr. 340/2004 privind Instituţia Prefectului şi a încălcat principiul imparţialităţii, participând la o şedinţă a PDL Cluj. Presa locală a relatat faptul că vineri, 6 aprilie, Florin Stamatian, prefect al judeţului Cluj, nu doar şi-a parcat maşina în curtea în care funcţionează PDL Cluj, dar a şi urcat la etaj, acolo unde acest partid îşi are sediul. ", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii USL menţionează că Stamatian ar fi încălcat art. 17 al Legii nr. 340/2004, care arată că "membrii Corpului prefecţilor, respectiv ai Corpului subprefecţilor, sunt datori să se abţină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcţie şi societate, precum şi de la participarea la acţiuni politice".

"Domnia sa pare să fi uitat şi prevederile art 11, al (1) litera b, care prevede faptul că încălcarea art. 17 duce la încetarea de drept a funcţiei de prefect", se mai arată în comunicatul USL Cluj.

Prefectul Florin Stamatian a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că a fost prezent, vineri, la sediul PDL Cuj, dar nu pentru a participa la vreo şedinţă a filialei de partid, ci pentru o întâlnire legată de situaţia combinatului Mechel Câmpia Turzii, informează RTV.net.

"Nu am fost la nicio şedinţă a PDL Cluj, ci am avut o întâlnire la sediul filialei cu deputatul Daniel Buda şi cu alte persoane privind situaţia de la combinatul Mechel Câmpia Turzii. Săptămâna viitoare va veni la Cluj unul dintre acţionarii ruşi ai Mechel şi va avea loc o întâlnire la care voi participa şi eu şi am fost să stabilesc detalii despre această vizită şi ce pot face autorităţile locale şi judeţene pentru angajaţii de la Mechel Câmpia Turzii", a precizat Stamatian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel