Usain Bolt, indestructibil! Ce a făcut pe noul stadion din Lima
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Usain Bolt, indestructibil! Ce a făcut pe noul stadion din Lima
Usain Bolt, indestructibil! Ce a făcut pe noul stadion din Lima
Stadionul de atletism din Lima va găzdui ediţia 2019 a Jocurilor Panamericane, iar Usain Bolt a fost invitat special al autorităților.

Un eveniment extrem de interesant a avut loc pe stadionul de atletism din Lima, care va găzdui ediţia 2019 a Jocurilor Panamericane, unde fostul atlet jamaican Usain Bolt, octuplu campion olimpic, şi-a imprimat urmele palmelor sale în beton.

Bolt, cel mai rapid om din lume la 100 m (9sec58/100) şi 200 m (19sec19/100), şi-a lăsat urmele palmelor sale pe un bloc de ciment proaspăt care va face parte din stadionul unde lucrările sunt aproape de final. Jamaicanul a participat şi la dezvelirea unei plăci comemorative a prezenţei sale la Lima, care va fi instalată în stadionul de atletism de 5.800 locuri, capacitate care se va dubla la Jocurile Panamericane cu ajutorul unor tribune mobile.

Din nou primul pe stadion

Recordmanul mondial de la 100 şi 200 m este primul sportiv de nivel mondial care a călcat pe tartanul pistei din arena Videna din Lima, fiind însoţit de oficialităţile locale şi de Milco, mascota Jocurilor Panamericane. Usain Bolt se află în Peru cu ocazia unui turneu comercial pe care îl efectuează în America de Sud, alături de sponsorul său principal. El a sosit la Lima de la Santiago de Chile, unde s-a întâlnit luni cu preşedintele chilian Sebastian Pinera. Jamaicanul s-a impus marţi, fără prea mari eforturi, într-o cursă împotriva unui mototaxi pe distanţa de 50 m.

Jocurile Panamericane 2019 de la Lima se desfăşoară între 24 iulie şi 11 august cu participarea a peste 6.600 de sportivi din 41 de ţări.

Citește și:

Zidane, supărat după înfrângere: Moment complicat, sezon complicat

Campioană olimpică, reținută pe aeroport dintr-un motiv jenant

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel