Usain Bolt, încă un pas către o carieră de fotbalist în Germania
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Multiplul campion de atletism din Jamaica refuză să abandoneze visul de a deveni jucător profesionist, după ce a agreat încă un test cu echipa germană Borussia Dortmund.

Sportivul jamaican Usain Bolt, care s-a retras din atletismul de performanță după campionatele mondiale IAAF disputate vara trecută la Londra, și-a arătat de ceva timp dorința de a juca fotbal, astfel că va avea parte de un cantonament de trei săptămâni cu renumita formație Borussia Dortmund.

Are viteză de vârf, dar tehnică?

Puțini au luat în serios afirmațiile sale, deoarece viteza în sine nu îl va propulsa prea departe în fotbalul profesionist, însă Bolt consideră că are ce-i trebuie pentru a deveni un jucător competitiv.

Antrenamentul de două zile pe care l-a efectuat anterior la Dortmund, alături de toți jucători echipei care joacă în Bundesliga, a fost considerat un succes, un clip cu atletul marcând din lovitură de cap devenit un hit viral în rețelele de socializare.

Bolt nu glumește cu fotbalul

„Toată lumea crede că mă distrez, că glumesc cu asta. Dar sunt serios. De fapt, mă voi întoarce la Dortmund peste două săptămâni ca să lucrez cu ei timp de trei săptămâni doar pentru a mă autoevalua la un nivel mai bun, să văd la ce nivel sunt și ce am de făcut sau dacă pot să o fac”, a explicat Bolt cotidianului australian Herald Sun, în timp ce asista ca spectator la Jocurile Commonwealth-ului.

Nu se întoarce în atletism

Cu această ocazie, Usain Bolt a respins speculațiile din presă, conform cărora în realitate s-ar concentra pe o revenire de senzație în atletism la Jocurile Olimpice din 2020 care vor fi găzduite de capitala niponă Tokyo. Jamaicanul deține în palmares opt medalii de aur la Jocurile Olimpice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel