Ursula von der Leyen va trimite la Kiev 5.700 de panouri fotovoltaice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com
Dispozitivele vor fi folosite pentru alimentarea școlilor și clădirilor publice pentru a evita întreruperile de electricitate cauzate de război.

Uniunea Europeană va trimite la Kiev 5.700 de panouri fotovoltaice, care au fost donate de Enel. Proiectul a fost numit ”Rază de speranță” și își propune să permită capitalei ucrainene să mențină școlile și spitalele să funcționeze cu un risc ridicat de întreruperi de electricitate din cauza războiului, relatează Europa Today.

Multinaționala energetică italiană va dona Kievului panouri solare până în vară, implementând primul pas al inițiativei de ajutor anunțată pe 2 februarie de președintele Ursula von der Leyen, în timpul vizitei sale în Ucraina.

”Am promis că voi lucra cu Ucraina în ceea ce privește sursele de energie regenerabilă, care sunt importante pentru securitatea sa energetică. Acum ne ținem promisiunea”, a susținut von der Leyen, spunând că este convinsă că ”alte companii europene, precum și alte state membre vor fi inspirate prin acest prim pas, astfel încât Ucraina să aibă energie electrică curată”.

Acordul, semnat de CEO-ul Enel, Francesco Starace, și ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, prevede furnizarea către Ucraina a 5.700 de panouri fotovoltaice de 350 W fiecare, pentru o putere totală de aproximativ 2 MW, care va acoperi până la 11.400 de metri pătrați de acoperișuri aparținând clădirilor publice din Ucraina.

”Acest proiect demarează o inițiativă mai amplă de creștere a securității energetice a Ucrainei prin dezvoltarea capacităților sale regenerabile, arată solidaritatea europeană în acțiune și evidențiază modul în care investițiile în producția de tehnologii curate pot face Europa mai sigură și independentă din perspectivă energetică”, a declarat comisarul pentru energie, Kadri Simson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel