Ursula von der Leyen: UE nu va accepta niciodată ca Rusia să îi amenințe securitatea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ursula von der Leyen a ținut un discurs în fața Parlamentului din Canada.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a susținut un discurs în faţa Parlamentului canadian, care consolidarea sprijinului pentru Ucraina. Șefa Comisie Europene a spus că Europa nu va accepta niciodată ca Rusia să îi ameninţe securitatea, transmite miercuri AFP, citat de Agerpres

„Nu vom accepta niciodată ca o putere militară cu vise de imperiu să îşi treacă tancurile peste o frontieră internaţională“, a spus șefa Comisie Europene.

Uniunea Europeană „nu va accepta niciodată această ameninţare la adresa securităţii europene şi a însăşi temeliei comunităţii noastre internaţionale“, a adăugat ea.

Ursula von der Leyen a solicitat continurea sprijinului pentru Ucraina

De asemenea, Șefa Comisie Europene a cerut „sprijin militar şi economic neclintit“ pentru Ucraina, îndemnând în acelaşi timp Rusia „să plătească pentru crima sa de agresiune“, după ce a propus, în noiembrie, instituirea unui tribunal special.

Ursula von der Leyen le-a salutat şi pe femeile ucrainene angajate în luptă, cărora li s-a interzis să lupte înainte de război, dar „nu le-a păsat şi au început să se înroleze în armată“.

„Nu este doar un război în Ucraina. Este, de asemenea, un război împotriva drepturilor omului şi este un război împotriva drepturilor femeilor", a spus ea în aplauzele parlamentarilor canadieni, invocând acuzaţiile ONU, potrivit cărora "Rusia foloseşte violurile şi violenţa sexuală ca parte a strategiei sale militare în Ucraina". Ucrainencele "contra-atacă“, a adăugat preşedinta Comisiei Europene.

Totodată, împreună cu premierul Justin Trudeau, șefa Comisiei Europene a luat decizia de a livra generatoare Ucrainei.

Vineri, Ursula von Der Leyen va fi primită la Casa Albă de președintele American Joe Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel