Ursula von der Leyen, mesaj ferm: Vrem un acord post-Brexit, dar nu cu orice preţ
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen
Uniunea Europeană va continua negocierile cu Marea Britanie pentru ajungerea la un acord privind relaţiile post-Brexit, dar un astfel de acord nu este dorit cu orice preţ, a declarat, vineri, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Negocierile UE-Marea Britanie: Uniunea Europeană continuă acţiunile pentru ajungerea la un acord, dar nu cu orice preţ", a transmis Ursula von der Leyen prin Twitter.

"După cum era planificat, echipa noastră va merge săptămâna viitoare la Londra pentru intensificarea negocierilor", a precizat preşedintele Comisiei Europene.

Uniunea Europeană a avertizat Marea Britanie, într-o declaraţie adoptată joi la summitul de la Bruxelles, că progresele în negocierile privind relaţiile post-Brexit sunt insuficiente, îndemnând statele membre să se pregătească inclusiv pentru scenariul încheierii tranziţiei fără niciun acord. Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a transmis că Uniunea Europeană vrea un acord privind relaţiile post-Brexit cu Marea Britanie, "dar nu cu orice preţ".

David Frost, negociatorul Guvernului Boris Johnson privind Brexit, s-a declarat, joi seară, "dezamăgit" de concluziile summitului Uniunii Europene. La rândul său, premierul Boris Johnson, care nu acceptă prelungirea tranziţiei şi nici concesii pentru a menţine standardele comunitare, a anunţat vineri că Marea Britanie trebuie să înceapă pregătirile pentru lipsa unui acord cu Uniunea Europeană după expirarea tranziţiei post-Brexit, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel