Ursula von der Leyen, LOVITURĂ pentru Viktor Orban. Cum i-a răspuns la AMENINȚĂRI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen i-a dat replica președintelui Viktor Orban. 

Comisia Europeană are încredere deplină în vicepreşedinta sa pentru valori şi transparenţă Vera Jourova, a afirmat marţi o purtătoare de cuvânt a executivului comunitar, după ce Ungaria a cerut demisia înaltei oficialităţi europene în urma unei dispute privind statul de drept, transmit Reuters şi AFP potrivit Agerpres.

Preşedinta (Comisiei Europene) Ursula von der Leyen lucrează îndeaproape cu vicepreşedinta Jourova privind statul de drept. Vicepreşedinta se bucură de deplina încredere a preşedintei. Îngrijorările noastre atunci când este vorba despre statul de drept în Ungaria sunt binecunoscute. Ele vor fi tratate în raportul nostru privind statul de drept, pe care îl vom prezenta mâine. În acest raport, noi evaluăm situaţia din toate statele membre, a declarat Dana Spinanţ.

Viktor Orban, scrisoare pentru Ursula von der Leyen

Premierul ungar Viktor Orban i-a scris preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a se plânge în legătură cu unele declaraţii ale vicepreşedintei CE Vera Jourova pe care le consideră "ofensatoare la adresa Ungariei şi a poporului ungar".

Orban a afirmat că, dacă Jourova nu demisionează, Ungaria va "suspenda relaţiile politice" cu aceasta, a declarat pentru MTI şeful biroului de presă al premierului, Bertalan Havasi.

"Ungaria este membră dedicată a Uniunii Europene încă de la aderarea sa, în 2004. Întotdeauna am încercat să ajungem la un acord când au fost dispute şi de cele mai multe ori am reuşit. Preţuim munca preşedintei Ursula von der Leyen ca şef al comisiei", a notat Viktor Orban în mesajul său.

Premierul ungar a adăugat că Vera Jourova a folosit un "limbaj jignitor" calificând public Ungaria drept "democraţie bolnavă" şi insultându-i astfel pe cetăţenii ungari ai UE, prin sugestia că aceştia nu sunt capabili să-şi formeze o opinie independentă. Declaraţiile Verei Jourova deviază de la rolul declarat al CE din Tratatul de la Lisabona de a fi neutră şi obiectivă, a încheiat şeful executivului ungar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel