Ursula von der Leyen, la Congresul PPE de la București: Putin e urmărit pentru crime de război. Există un tribunal la Haga care îl aşteaptă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ursula von der Leyen a spus că președintele Rusiei, Vladimir Putin, este 'urmărit pentru crime de război şi există un tribunal la Haga care îl aşteaptă', în cadrul discursului susținut la Congresul PPE de la București.

'Putin este urmărit pentru crime de război şi va fi judecat. Există un tribunal de război care îl aşteaptă', a spus Ursula von der Leyen, menționând încă o dată că 'Europa va rămâne alături de Ucraina cât este nevoie'.

'Nu există o chestiune mai presantă decât Ucraina. Am fost în Bucea după ce localitatea a fost eliberată, nu voi uita sacii de cadavre. Civili nevinovaţi, tineri, bătrâni ucişi de soldaţii lui Putin. Nu voi uita părinţii disperaţi ai căror copii au fost răpiţi de Rusia. Ca mamă şi bunică, inima mea sângerează când aud aceste poveşti', a zis von der Leyen în discursul susţinut la Congresul PPE de la Bucureşti.

'Putin este responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi. Şi a fost incredibil să vedem curajul celor care au participat la înmormântarea lui Navalnîi. Una dintre femeile curajoase care au participat a zis că Navalnîi s-a sacrificat pe el ca să salveze ţara, iar Putin a sacrificat ţara pentru a se salva pe el', a mai spus von der Leyen.

'Nu există o chestiune mai presantă decât Ucraina. Am fost în Bucea după ce localitatea a fost eliberată, nu voi uita sacii de cadavre. Civili nevinovaţi, tineri, bătrâni ucişi de soldaţii lui Putin. Nu voi uita părinţii disperaţi ai căror copii au fost răpiţi de Rusia. Ca mamă şi bunică, inima mea sângerează când aud aceste poveşti', a mai spus von der Leyen în discursul susţinut la Congresul PPE de la Bucureşti.

Preşedinta în exerciţiu a Comisiei Europene a mai declarat faptul că Rusia 'a distrus case, spitale şi grădiniţe, dar nu a reuşit să distrugă visul (...) unei Ucraine libere şi prospere, în inima Uniunii Europene'.

'Şi astăzi, prieteni, acest vis continuă să trăiască. Şi în R.Moldova, şi în Georgia, şi în Balcanii de Vest. Şi împreună vor transforma acest vis într-o realitate. În asta cred şi PPE-ul şi Europa', a mai zis ea.

Ursula von der Leyen este singurul politician care s-a înscris în cursa pentru a fi desemnată candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene. Votul a început în cadrul Congresului PPE la 10:15 şi s-a încheiat în jurul orei 11:45. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel