URS la Praid - mesaj RO-ALERT. Jandarmii au intervenit de urgență
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Jandarmii harghiteni au fost chemaţi, sâmbătă după-amiaza, să alunge un urs care a fost văzut în grădina unui localnic din Praid, aceasta fiind prima intervenţie de acest fel înregistrată în 2020. 

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, un bărbat a anunţat la 112 că în grădina lui se află un urs, jandarmii ajungând imediat la faţa locului, fără să mai găsească animalul în zonă. 'Din discuţiile cu apelantul a fost identificat exact locul unde ar fi fost observat ursul, adică în grădina cu pomi fructiferi, situată undeva la 100 de metri de casa sa. Ursul nu se mai află acolo, posibil să se fi îndreptat înspre pădure. Jandarmii rămân pentru o perioadă în zonă', a precizat sursa citată.

Recomandările jandarmilor

Având în vedere că este prima intervenţie din acest an pentru alungarea unui urs din zonele locuite, jandarmii le recomandă cetăţenilor să anunţe imediat prezenţa animalelor la numărul de urgenţă 112, să nu încerce să alunge ei urşii, să nu îi hrănească şi nici să nu se apropie pentru a-i filma ori fotografia.

Locuitorii şi turiştii din Praid au fost avertizaţi despre posibilul pericol printr-un mesaj RO-ALERT, trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, iar în zonă a fost prezent şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. În cursul anului trecut, jandarmii din Harghita au avut 110 intervenţii pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, în urma unor apeluri primite la 112, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel