Urmează un weekend de primăvară. Elena Mateescu anunță temperaturi record: Va fi cea mai călduroasă lună februarie de când se fac măsurători
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Freepik
Freepik
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

„Vorbim de o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a unei luni februarie în România. Consemnăm 19 grade Celsius la Zimnicea, 18 grade Celsius la Bechet, 16-17 grade Celsius în Capitală. Este posibil ca astăzi maximele să ajungă la 20 de grade.

Mâine deja vorbim de valori care în întreaga țară care se vor situa între 12 și 21 de grade Celsius în sudul extrem, iar duminică între 10 și 19 grade Celsius. Până la sfârșitul acestei luni vom consemna temperaturi de la 10 până la 18-19 grade Celsius. Asta va face cu siguranță ca luna februarie a acestui an să fie cea mai caldă lună februarie din istoria măsurătorilor meteorologice. La acest moment înregistrăm o abatere termică de 6,2 grade Celsius. Recordul anterior, înregistrat în 2016, a fost de 5,7 grade Celsius.

Mâine vor fi și ploi în părțile de vest, sud-vest, centru și nord ale țării, unde la nivel local e posibil să cadă până la 20-30 de litri pe metru pătrat, iar la peste 1.800 de metri să mai cadă ninsori“, a spus, la Antena 3 CNN, Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel