Următoarea mișcare făcută de PSD. Bogdan Chirieac, întrebări cheie pentru Marcel Ciolacu
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac i-a adresat mai multe întrebări liderului PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a anunţat planul de acțiune al social democraţilor, în contextul scandalului din coaliţie. 

”PSD a câștigat alegerile, știm cu toții, președintele Iohannis a forțat Constituția și v-a trimis în opoziție. Care este principalul obiectiv al partidului dumneavoastră aflat astăzi în opoziție. Ce doriți să faceți? La ce vreți să ajungeți?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

”În primul și în primul rând să venim în Parlament cu cât mai multe legi pe redresare economică. Astăzi am trecut Legea consumatorului vulnerabil. E un prim pas. Guvernul nu funcționează, să fim serioși cu toții, e evident. Nu e un Guvern care să ofere ceva, să vină cu soluții la o asemenea criză. O să venim în Parlament cu propuneri și să încercăm să redresăm din opoziție”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Alegerile anticipate, un obiectiv!?

Întrebat dacă alegerile anticipate nu se regăsesc printre obiectivele PSD-ului, Marcel Ciolacu a răspuns: 

”Ei nu mai pot să iasă din criza asta. Ei nu mai pot construi un Guvern și o coaliție normală. Toate principiile au fost pe șmecherie și cum să împartă banii între ei. (...) Nu e altă soluție. Te întorci la popor, nu e o catastrofă”, a spus Ciolacu. 

”O înțelegere cu AUR și cu USR PLUS ar putea debloca situația?”, a mai întrebat Bogdan Chirieac. 

”Categoric, AUR a anunțat că dorește alegeri anticipate. USR-ul nu ne-a anunțat nimic. Ei vor să plece Cîțu și să se întoarcă la Guvernare pe cai mari și să arate ei că pot schimba prim miniștrii după cum vor. Vă dați seama ce precedent se creează. USR-ul vine și sesiunea următoare și spune că nu ne mai place nici de Orban. Vrem să îl dăm și pe Orban jos. Ăsta-i șantaj domnule”, a mai completat Marcel Ciolacu. 

De unde a pornit tot scandalul politic

”Miercurea trecută a început tot acest haos, când a fost schimbat ministrul Justiției, domnul Stelian Ion. Noi, presa, am speculat și cred că avem mare dreptate că totul a pornit nu de la PNDL ci de la schimbarea procurorilor șefi din Parchetele de forță. Acest lucru arată că iată cade un Guvern în bătaia: cine numește procurorii șefi de la Parchete. În această situație PSD-ul nu ar trebui să analizeze legile justiției și să vadă cât de strâmbe sunt?”, l-a mai întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe Marcel Ciolacu. 

”Am avut puterea și nu s-a reușit să se facă ordine și știți și costurile care au fost. Părerea mea, în acest moment, CSM-ul trebuie să aibă mai multe atribuții. CSM-ul trebuie să aibă un drept de veto la aceste numiri, până să aibă dreptul de veto președintele și președintele trebuie să țină cont de avizul de la CSM. Deci dacă nu lăsăm justiția să fie independentă nu vom avea aceste discuții și Doamne ferește ne vom întoarce la anii pe care i-am trăit, ceva foarte recent. E un lucru foarte delicat și nu se rezolvă nici la televizor ci prin discuții între specialiști, între magistrați și e un lucru foarte important”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 

CITEȘTE ȘI: Legea consumatorului vulnerabil, adoptată. Orban: Ajutor esenţial pentru peste 500.000 de gospodării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel