Data actualizării:
Data publicării:

Urmăreşte Rusia să ia arme din Coreea de Nord? SUA cred că da!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Administrația americană afirmă că Rusia și Coreea de Nord sunt angajate în negocieri pentru încheierea unor acorduri de furnizare de armament, în contextul tensiunilor din Ucraina.

"Negocierile privind arme dintre Rusia şi Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) avansează în mod activ", a declarat coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, potrivit Agerpres.

"Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a călătorit recent în RPDC în încercarea de a convinge Phenianul să vândă muniţie de artilerie Rusiei", a adăugat Kirby.

După întâlnire, președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un au efectuat schimb de scrisori, exprimându-şi angajamentul de a consolida cooperarea bilaterală, conform declarațiilor unui oficial american.

"Informaţiile indică în plus că, în urma acelei scurte vizite, un alt grup de oficiali ruşi s-a deplasat la Phenian pentru a continua discuţiile despre potenţiale acorduri privind arme între RPDC şi Rusia".

Prin acordurile de arme preconizate, Rusia ar urma să primească din partea Coreei de Nord "cantităţi semnificative şi mai multe tipuri de muniţie pe care armata rusă intenţionează să le folosească în Ucraina", a avertizat Kirby. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel