Data actualizării:
Data publicării:

Nou atac armat în Serbia: 8 morți, 13 răniți. Update: Atacatorul a fost prins / Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Opt persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 13 au fost rănite joi seară într-un atac armat în apropierea oraşului sârb Mladenovac, la aproximativ 60 de kilometri sud de capitala Belgrad, potrivit presei locale, scriu AFP şi dpa.

Update

Presupusul autor al noului atac armat, arestat de poliţie

Poliţia l-a arestat vineri pe presupusul autor al noului atac armat în Serbia, în care opt persoane au fost ucise şi alte treisprezece rănite într-un sat din apropiere de Belgrad, relatează Reuters şi France Presse.

'RTS a aflat că criminalul a fost arestat lângă Kragujevac', în centrul Serbiei, a transmis postul naţional RTS, după o operaţiune lansată în urma acestui măcel ce a avut loc joi noapte în mai multe sate din apropierea Belgradului, al doilea atac armat în masă în ţară în această săptămână.

Acesta a folosit o armă automată pentru a trage la întâmplare în oamenii din apropierea orașului Mladenovac, la aproximativ 50 km sud de capitala Belgrad, joi seară, a precizat Radio Televiziunea Serbiei (RTS), citată de SkyNews.

Ministrul sârb de interne, Bratislav Gasic, a descris ultimul atac drept un „act terorist”, a informat portalul de știri sârb Telegraf, fără a oferi mai multe detalii.

Potrivit presei locale, după o ceartă în curtea unei școli de lângă Mladenovac, suspectul s-a întors cu o pușcă de asalt, a deschis focul și a continuat să tragă în oameni la întâmplare dintr-o mașină aflată în mișcare.

Știre inițială

Suspectul în vârstă de 21 de ani a deschis focul cu o armă automată asupra unui grup de persoane dintr-un vehicul în mişcare şi a fugit, potrivit televiziunii publice RTS. Poliţia îl caută pe suspect, a adăugat RTS. La faţa locului au fost numeroşi poliţişti şi ambulanţe, iar elicoptere survolează împrejurimile.

Video

Youtube video image

Atacul armat a avut loc a doua zi după masacrul comis de un elev de 13 ani, care a împuşcat opt copii şi a un adult într-o şcoală din Belgrad. În aprilie, un sătean a împuşcat mortal 13 persoane, printre care membri ai familiei şi vecini, lângă Mladenovac, reaminteşte AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel