Unul dintre răniții de la Petromidia transferați în Germania a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Unul dintre cei doi angajați ai Petromidia, răniți în timpul exploziei de la rafinărie, a murit, anunță, marți, reprezentanții companiei. 

Este al doilea deces după explozia urmată de incendiul de la Rafinăria din Năvodari. Rompetrol a anunțat, marți, că în cursul zilei, unul din cei doi angajați transferați de urgență în Germania, în urmă incidentului din cadrul rafinăriei Petromidia, și-a pierdut viața.

„Starea generală a pacientului a fost una stabilă pe tot parcursul internării, transferului și a tratamentelor de specialitate. Gândurile și toată susținerea noastră merg către familia colegului decedat”, au transmis reprezentanții companiei.

Potrivit acestora, al doilea angajat rănit spitalizat în Germania este stabil și răspunde la tratament.

Explozia a avut loc în data de 2 iulie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. În urma exploziei, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit decedat, iar alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind transferate, în 5 iulie, cu arsrui grave, de la Spitalul Floreasca din Capitală, la o clinică din Germania, cu un avion militar, transmite Mediafax.

Pacienții arși de la Petromidia, transferați în străinătate

Reamintim că o explozia puternică a avut loc vineri, 2 iulie, la Petromidia, în Năvodari. Mai multe persoane au fost rănite, iar un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost găsit decedat. Ieri, KMG Internațional a anunțat că sprijină transferul în străinătate al pacienților arși la Petromidia.

„Cu sprijinul autorităților și în acord cu dorința familiilor, compania depune, în continuare, toate eforturile pentru transferul rapid al celor doi colegi internați la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” către o clinică de specialitate din străinătate.

Anchetă la nivelul rafinăriei



La nivelul rafinăriei s-a stabilit o echipă de specialişti care, împreună cu autorităţile de resort, va stabili cauzele acestui incident, produs pe 2 iulie. În acelaşi timp, se va realiza şi o analiză a impactului asupra proceselor tehnologice, pentru o imagine clară şi o predictibilitate în ceea ce priveşte repornirea instalaţiilor din rafinărie. Directorul Rompetrol, a declarat în ziua exploziei că nu este vorba despre o eroare umană, ci un echipament a cedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel