Unul dintre cei mai periculoși interlopi din mafia rusească, liber în România. De ce nu poate fi extrădat
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Unul dintre cei mai periculoși interlopi din mafia rusească, liber în România. De ce nu poate fi extrădat / Foto: Captură video Youtube B1
Unul dintre cei mai periculoși interlopi din mafia rusească, liber în România. De ce nu poate fi extrădat / Foto: Captură video Youtube B1
Cel mai de temut interlop din mafia rusească a fost eliberat după  ce a fost prins. 

Unul dintre cei mai periculoși interlopi din Republica Moldova, Ion Gușan, alias Nicu Patron, este liber, transmite Realitatea Plus. Acesta a fost prins recent cu ajutorul unei operațiuni a autorităților din Moldova, România și Franța, dar nu poate fi arestat pentru că mai are un dosar pe rol. Până la soluționarea cazului, interlopul din mafia rusească se plimbă liber prin țara noastră. 

Ion Gușan trăiește de mai mulți ani în România. Interlopul din mafia rusească este acuzat că și-a investit banii negri în două fabrici ilegale de țigări în România. El ar fi activat pe teritoriul celor trei țări, iar autoritățile din Republica Moldova, România și Franța au colaborat pentru a-l putea prinde. Deși acesta s-a predat, ulterior a fost eliberat, deoarece nu poate fi extrădat și judecat pentru că mai are un dosar pe rol în România.

Ancheta autorităților din Franța a început la sfârșitul anului 2020. Atunci, au fost înregistrate mai multe spargeri de case și furturi din Paris, fiind identificați primii membri ai acestui grup. Ulterior s-a descoperit că infractorii acționau și în București și Chișinău. În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați aproximativ 6.000 de euro, mai multe carduri de stocare și înscrisuri.

Ce este gruparea "PATRON"

Gruparea "PATRON" era specializată și în taxe de protecție, șantaj și alte operațiuni ilegale. Grupul infracțional avea un buget propriu, numit “obceac”, în care erau strânse profiturile obținute din activități criminale. Anterior, membrii organizații criminale au fost condamnați de autoritățile de drept din Italia în operațiunea „Caracatița”.

Interlopul Nicu Patron este cunoscut ca fiind unul dintre liderii crimei organizate care provin din fosta Uniune Sovietică, cunoscuți în întreaga Europă și ca așa zișii “hoți în lege”. Numele acestuia este legat și de asasinate la comandă. În martie 2012, Vitalie Proca, unul dintre locotenenții săi, ar fi eșuat într-un atentat la Londra împotriva fostului bancher German Gorbuntsov. Bancherul rus a fost împușcat cu șase gloanțe, dar a supraviețuit, iar peste 7 luni și-a revenit uimitor după experiență traumatizantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel