Unui scriitor conservator polonez i s-a refuzat intrarea în Marea Britanie pentru că opiniile sale politice sunt în contradicție cu valorile britanice
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Rafał Ziemkiewicz
Sursă foto: Facebook Rafał Ziemkiewicz
Un influent scriitor și jurnalist conservator polonez nu a putut să intre în Marea Britanie din cauza „punctelor de vedere personale”.

Sâmbătă, scriitorul și jurnalistul conservator polonez Rafał Ziemkiewicz a fost reținut de serviciile britanice pe Aeroportul Internațional Heathrow. Ziemkiewicz aterizase în Marea Britanie în timp ce-și însoțea fiica care urma să înceapă studiile la Universitatea Oxford. Autoritățile au permis intrarea soției și fiicei lui Ziemkiewicz.

După câteva ore de anchetă, publicistul a fost reținut fără un motiv declarat. Ziemkiewicz a fost deposedat de medicamente, documente și telefonul mobil. Mai târziu, Ministerul de Interne britanic a emis un Aviz de refuz al permisiunii de intrare și a declarat că lui Ziemkiewicz i s-a refuzat permisiunea de a intra în Marea Britanie din cauza opiniilor sale politice.

„Consider că excluderea dvs. din Regatul Unit este un factor de interes public. Acest lucru se datorează conduitei și opiniilor dvs. care sunt în contradicție cu valorile britanice și care pot provoca infracțiuni și, prin urmare, nu este de dorit să vi se acorde intrarea ", se arată în document.

Ce spune scriitorul

„Ofițerul pentru migrație mi-a spus să-mi rezolv singur zborul, deoarece, din cauza punctelor de vedere politice, nu mi se va permite intrarea în Marea Britanie. Bineînțeles, am răspuns că așa ceva nu poate fi discutat. De asemenea, i-am întrebat de ce le pasă de părerile mele politice, dar nu am primit răspuns”, a povestit Ziemkiewicz.

Publicistul a fost deportat din Marea Britanie și silit să zboare înapoi în Polonia sâmbătă seara.

„Voi investiga această chestiune, dar nu cu privire la faptul că nu am fost lăsat să intru, ci pentru că cineva m-a calomniat răspândind minciuni despre mine că sunt, de exemplu, un negator al Holocaustului”, a spus el. Ziemkiewicz a explicat că problema se referea cel mai probabil la o frază din cartea sa „Cham niezbuntowany”, care a fost scoasă din context.

Redactorul șef săptămânal Rzeczy, Paweł Lisicki, a numit situația absurdă și orwelliană într-un interviu pentru portalul media Salon24.pl

„Avem de-a face cu univers Orwellian pur. Urmând această linie de gândire, fiecare persoană care nu-i place guvernului poate fi considerată în detrimentul bineului public. Un alt lucru absurd în acest caz este faptul că Rafał Ziemkiewicz călătorea la Londra complet privat. El nu a programat întâlniri, conferințe sau dezbateri ”, a spus Lisicki.

El a adăugat că referirea la „binele public” în cazul Ziemkiewicz a subliniat caracterul orwellian al problemei.

„Acest lucru arată că Marea Britanie nu mai este Marea Britanie, ci este din ce în ce mai asemănătoare cu Marea Britanie sovietică”, a declarat el, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel