Unt de arahide, foarte ușor de preparat acasă. Raluca Rotariu vine cu o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
unt de arahide
unt de arahide
Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă spune cum se face untul de arahide.

Untul de arahide, înlocuitor pentru zahăr atunci când faceți prăjituri, se poate prepara acasă foarte simplu. Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, ne-a explicat, pas cu pas, cum să-l pregătim.

„Pentru că de multe ori se întâmplă să găsim rețete fără zahăr, care necesită unt de arahide, este important să știm că acesta se poate prepara foarte ușor în casă și nu necesită să fie cumpărat. 

Unt de Arahide

Avem nevoie de:


•600g alune prăjite, nesărate

În cazul în care nu găsim alune prăjite, le putem pune în cuptor, așezate pe o hârtie de copt, la 200 de grade timp de 10 minute.  



Cum preparăm?


•adăugăm alunele în blender 


•pornim blenderul pe viteză maximă timp de 30 de secunde 


•curățăm marginile de la vas cu ajutorul unei spatule


•mixează pentru încă 4 minute pe viteză medie


•transferăm untul de arahide în borcane și îl pastrăm la frigider”, a spus Raluca Rotariu.

VEZI ȘI: Rețetă tocăniță de mazăre. Secretul Ralucăi Rotariu pentru a ieși delicioasă

Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune o rețetă delicioasă: tocăniță de mazăre. 

„Avem nevoie de:

500g mazăre congelată

o ceapă albă

3 morcovi

un ardei roșu

100 ml pastă de tomate 

2 linguri de unt clarificat/ulei de măsline

Cum preparăm?

Într-o oală punem la încins untul clarificat. Tocăm mărunt ceapă și o adăugăm peste unt pentru a se căli. Între timp pregătim morcovii și ardeii. Îi curățăm, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste ceapa călită.

Lăsăm totul la călit timp de 2-3 minute, timp în care amestecăm pentru a ne asigura că legumele nu se ard. Adăugăm 2 căni de apă și lăsăm totul la foc mic până când încercăm morcovii cu o furculiță și aceștia sunt fierți. Dacă apa scade, putem completa periodic cu câte un pahar. Adăugăm pasta de tomate și mazărea și mai lăsăm totul la fiert pentru încă 10 minute”, a spus Raluca Rotariu.

VEZI ȘI: Clătite cu spanac, rețetă. Un deliciu care se prepară rapid: Mic dejun gustos

Pizza cu rucola și roșii cherry. O rețetă delicioasă, ideală în Postul Paștelui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel