UNRWA, donație importantă din partea Arabiei Saudite
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Arabia Saudită va face o donație consistentă Agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA).

În plin scandal legat de Agenția ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA), pe care Israelul o acuză de faptul că angajații săi au fost implicați în atacul din 7 octombrie, Arabia Saudită a anunțat, miercuri, că va face o donație de 40 de milioane de dolari, relatează AFP, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Centrului de ajutor umanitar și salvare al regelui Salman (KSRelief), fondurile anunțate vor susține ”eforturile de ajutor umanitar ale UNRWA în Fâșia Gaza”, astfel fiind furnizate alimente pentru ”peste 250.000 de persoane și corturi pentru 20.000 de familii”.

”Este crucial să răspundem nevoilor disperate ale populației din Gaza”, despre care ONU a atenționat că este amenințată de foamete, a spus liderul KSRelief, Abdallah al-Rabeeah.

UNRWA, acuzat de Israel

Amintim că Israelul a acuzat UNRWA de faptul că printre angajații săi din Fâșia Gaza s-ar afla ”peste 450 de teroriști”, susținând în același timp că 12 dintre ei au fost implicați, în mod direct, în atacul din 7 octombrie, unul dintre cele mai sângeroase din ultimii 50 de ani. 

Atacul Hamas s-a soldat cu 1.160 de morți, majoritatea civili, potrivit unui bilanț AFP stabilit pe baza datelor oficiale.

Agenția ONU, care dispune de aproximativ 30.000 de angajați în teritoriile palestiniene ocupate, a încheiat colaborarea cu angajații acuzați de implicare în atacuri.

Aproximativ 15 țări, între care Statele Unite ale Americii, și-au suspendat finanțarea pentru UNRWA la finalul lunii ianuarie, după acuzațiile israeliene, în timp ce Elveția a amânat luarea unei astfel de decizii, subliniind că are nevoie de mai multe dovezi în acest sens. De atunci, mai multe state și-au reluat plățile.

Citește și: Un nou grup de cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel