Universul feminin în dezbatere la Clubul de lectură ,,LecturALBA”
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Miercuri, 28 martie 2018, începând cu orele 17:00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă ediție a Clubului de Lectură ,,LecturALBA”. Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

„Pentru luna martie în atenția membrilor Clubului de lectură ,,LecturALBA" a stat universul feminin cu tainele sale, astfel încât propunerile de lectură s-au concretizat în două cărți ale unor scriitori recunoscuți pe plan național și internațional, dovadă numeroase premii obținute pentru creația lor. Propunerile sunt: „Femeia de ciocolată" avându-l ca autor pe Gib Mihăescu și „Caroline" de Neil Gaiman. Ambele lucrări s-au bucurat nu numai de interesul cititorilor ci și de interesul unor regizori de a le pune în scenă." a declarat Daniela Floroian, pr-ul BJLB Alba.

Femeia de ciocolată

Gib Mihăescu (1894-1935) este o prezenţă extrem de interesantă în peisajul literar interbelic. S-a născut la Drăgăşani, în judeţul Vâlcea. A debutat în revista „Luceafărul", în 1919, cu schița Linia întâi şi a colaborat apoi la „Sburătorul", „Viaţa românească", „Hiena". În 1921, împreună cu Cezar Petrescu şi Adrian Maniu, întemeiază la Cluj revista „Gândirea". În 1928 îi apar volumele de proză scurtă La Grandiflora și Vedenia. Începând cu anul 1930 îi apar romanele Braţul Andromedei, Rusoaica, Femeia de ciocolată, Zilele şi nopţile unui student întârziat, Donna Alba (1935). În stagiunea 1927-1928, la Teatrul Naţional din Bucureşti i se joacă piesa Pavilionul cu umbre, iar după moartea sa prematură, în urma unei ftizii epuizante, revista Gândirea îi publică sub titlul Cel din urmă roman, un fragment din Vămile văzduhului, proiect pe care scriitorul îl vedea ca pe opera sa fundamentală.

(w670)

Caroline

Neil Richard Gaiman s-a născut la 10 noiembrie 1960 și este un autor britanic de literatură SF și BD, teatru radiofonic și film. Printre lucrările sale de referință se găsesc seria BD The Sandman și romanele Pulbere de stele, Zei americani, Coraline și Cartea cimitirului. Scrierile lui Gaiman au câștigat numeroase premii, printre care Hugo, Nebula și Bram Stoker, precum și medalia Newbery în 2009 și medalia Carnegie pentru literatură în 2010. Este primul autor care a câștigat atât medalia Newbery cât și medalia Carnegie pentru aceeași lucrare. Entuziasmul în creștere al fanilor săi a făcut să fie numit un "star rock" al lumii literare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel